Hírek > Hatalmas boom a magyar kereskedelmi ingatlanpiacon >

Hatalmas boom a magyar kereskedelmi ingatlanpiacon

2017.04.06 16:00
Mozgalmas évet tudhat maga mögött a 2016-os hazai retail piac. 2016-ban az Europark bevásárlóközpont, a Mammut, majd a magyarországi outlet-piac vezető szereplője, a Premier Outlet is tulajdonosváltáson ment keresztül.

Az elmúlt években növekedés vette kezdetét a retail piacon. A bevásárlóközpontok forgalomnövekedésének köszönhetően fokozódott az érdeklődés a kereskedelmi ingatlanok iránt, és több új befektető is megjelent a piacon. 2015-ben a Savaria Pláza, a Westend és a MOM Park, 2016-ban az Europark bevásárlóközpont, a Mammut, majd Magyarország vezető outletközpontja, a Premier Outlet is új tulajdonosi kézbe került.

Többek között ezek a sikeres tranzakciók járultak hozzá a magyar kereskedelmi ingatlanpiac növekedéséhez. A számok is azt mutatják, hogy a 2008-as válság előtti időszakhoz képest komoly fejlődés ment végbe. Míg 2015-ben 745 millió eurós volt a befektetés, addig 2016-ban ez a szám már 1,54 milliárd euróra rúgott.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Nagy változások a hazai kereskedelmi ingatlanpiacon

Új fejezet kezdődött több bevásárlóközpont, köztük a Premier Outlet történetében is: 2016 októberében a Retail Outlet Shopping (ROS) vette át az üzemeltetést. A biatorbágyi outletközpont teljesítménye évek óta töretlen fejlődést mutat: azon kevés piaci szereplők közé tartozik, akik a 2015. március 15-én életbe lépett vasárnapi nyitva tartás ellenére is folytatni tudták a növekedést.

Az outletközpont 2016-ban az elmúlt 12 esztendő legsikeresebb évét zárta. Míg a hazai non-food kereskedelmi forgalom az elmúlt másfél évben hozzávetőleg 6-7 százalékos gyarapodást realizált, addig a Premier Outlet forgalma csak a negyedik negyedévben a tavalyihoz képest 12 százalékkal, 2014-hez képest pedig 25 százalékkal emelkedett. Ezzel párhuzamosan a biatorbágyi outletközpont bevétele 2011 óta folyamatosan fellendülést mutat: 2014-ben 14,7 százalékkal, 2015-ben 8,1 százalékkal, míg 2016-ban 13,3 százalékkal nőtt.A különböző tematikus hetek, hétvégi rendezvények nagyban hozzájárulnak a bevásárlóközpontok értékesítési folyamatához. Az outletközpont életében is jelentős gazdasági szerepet töltenek be a különböző események. A 2016 utolsó negyedévében szervezettek mindegyike zajos sikert aratott: az őszi Vásárlási Maraton, a Premier Outlet 12. születésnapi rendezvénye, valamint a Fekete Péntek hétvégéje is, utóbbi két számjegyű növekedést hozott.„Az idei első negyedév is hasonlóképpen folytatódik, 15-17 %-os növekedést várunk. Ehhez hozzájárult a tavaszi Vásárlási Maraton is, ahol a biatorbágyi outletközpont több bérlője is történelmi forgalmi rekordot ért el”– tette hozzá Imre Csaba, a Premier Outlet igazgatója.

A forgalom emelkedésével párhuzamosan a biatorbágyi outletközpont látogatószáma is folyamatosan nőtt az elmúlt négy évben. Csak a tavalyi év 13 százalékos gyarapodást mutat az egy évvel korábbinál. Jellemzően az októbertől decemberig tartó időszak a legerősebb, ezt követi a júliusi-augusztusi, az áprilisi-júniusi, végül a januári-márciusi periódus.Új üzemeltetés, új tervek a Premier Outletnél

Idén a további világmárkák érkezése mellett egy vadonatúj éttermi passzázs kialakítására számíthatnak a vásárlók, valamint az új üzemeltetés érkezésének köszönhetően a biatorbágyi outletközpont három átépítési ütemében további beruházásokkal segíti majd elő a ‘re-branding’ folyamatot.

A 2011-ben alapított Retail Outlet Shopping (ROS) egy bevásárlóközpont üzemeltetéssel és ingatlan tanácsadással foglalkozó osztrák cég. A ROS különösen nagy hangsúlyt fektet a Designer Outlet-ek működtetésére és innovatív Outlet koncepciók kidolgozására Közép-Európában. A jelenlegi ROS projektek megtalálhatóak Németországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Horvátországban és Lengyelországban.

 

Kapcsolódó kalkulátoraink:

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor?

Mennyi illetéket kell fizetni ingatlan vásárlásakor 2017-ben?

Hogyan jutok egyszer én is saját lakáshoz?

Mennyi adót kell fizetni ingatlan értékesítésekor 2017-ben?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák