Hírek > Az LMP kötelező népszavazásokat szeretne >

Az LMP kötelező népszavazásokat szeretne

2017.04.07 13:00
Az LMP szükségesnek tartja az emberek megkérdezését a paksi bővítésről, ezért az alaptörvény módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy kötelező legyen referendumot tartani minden kimagaslóan nagy értékű beruházásról.
Az LMP kötelező népszavazásokat szeretne

Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnökei pénteki, budapesti sajtótájékoztatójukon elmondták: az LMP az alaptörvény erről szóló hetedik módosítását még pénteken a parlament elé terjesztik.
   
Szél Bernadett ismertetése szerint ez új jogintézményt vezetne be: a kötelező népszavazásét, amely a mostani tíz kizáró tétel mellett kapna helyet. Ezt olyan, részben vagy egészben hazai adóforintokból megvalósuló beruházásokról írnák elő, amelyek értéke meghaladja a GDP 5 százalékát.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Ezt azzal indokolta: a Nemzeti Választási Bizottságban a fideszes túlsúly jelenleg minden értelmes kezdeményezést megakadályoz.
   
Arra a kérdésre, hogy ez nem ellentétes-e az alaptörvény azon tiltó kitételével, miszerint költségvetést érintő kérdésben nem lehet népszavazást kiírni, Szél Bernadett azt felelte: a kettő nem zárja ki egymást, erősebb felhatalmazást jelentene az alaptörvényben az, hogy bizonyos költséghatár felett a népszavazás kiírása legyen kötelező.
   
Hadházy Ákos hozzátette: sejtették, hogy adminisztratív módon próbálják majd a hivatalok megakadályozni a népszavazás kiírását, holott annak szerinte minél hamarabb meg kellene történnie, hogy így legyen megakadályozható az egyre nagyobb összegű pénzek "kilopása".
   
Arra a kérdésre, támogatják-e a Momentum kezdeményezését, hogy egy ember legfeljebb két cikluson át lehessen miniszterelnök, Hadházy Ákos azt felelte: a javaslat csak első látásra tűnik attraktívnak, de külföldi példák is mutatják, miért nem az, és "Lázár János sem sokkal jobb, mint Orbán Viktor".

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák