Hírek > 375 000 megújuló energiát adó létesítmény Németországban >

375 000 megújuló energiát adó létesítmény Németországban

2017.04.07 21:30
A 2016-ra vonatkozó legfrissebb adatok szerint a megújulóenergia-törvény (EEG) keretében finanszírozott mintegy 375 000 létesítmény már kapcsolódik az E.ON németországi energiahálózatához. A rendszerek összesített beépített teljesítménye 34 gigawatt (GW), amely körülbelül 100 nagy tengeri szélerőműpark kapacitásának felel meg, és az EEG-létesítmények 100 GW-os összesített kapacitásának egyharmadát teszi ki Németországban. Nincs még egy olyan vállalat Németországban, mely ennyi zöldenergiát táplálna be a hálózatba.
375 000 megújuló energiát adó létesítmény Németországban

Az E.ON rendszerirányítói, az Avacon, az E.DIS és a Schleswig–Holstein Netz AG ellátási területén Észak-Németországban ez természetesen mind szélenergiából származik. Ebbe a három hálózatba az EEG-törvény keretében finanszírozott közel 110 000 létesítmény táplál be energiát. Dél-Németországban elsősorban a nap segítségével lehet környezetbarát energiát előállítani. Mivel egy fotovoltaikus rendszer beépített teljesítménye kisebb, mint egy szélturbina kapacitása, a rendszerirányító Bayernwerk több mint kétszer annyi kisebb, decentralizált zölderőműből (kb. 265 000-ből) kap áramot.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Thomas König, az E.ON hálózati üzletágáért felelős vezető elmondta: „A német energetikai fordulat az elosztói hálózatokban valósul meg. A hálózatok olyan platformként működnek, mely intelligens kapcsolatot biztosít a decentralizált áramtermelés és a szabályozható energiafogyasztás között. A jövőben ezért általános értelemben a regionális hálózatokra hárul a felelősség.”

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyibe kerül 2017-ben 1 köbméter gáz?

Mennyibe kerül 1 kwh villamos energia 2017-ben?

Víz- és csatorna díjak 2017 - kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák