Hírek > Kezdődik az Egyetemi Tavasz programja Szegeden >

Kezdődik az Egyetemi Tavasz programja Szegeden

2017.04.09 10:00
Hat hét alatt ötvenöt helyszínen háromszáz tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programra várják az érdeklődőket az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozatán Szegeden.

A rendezvények nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók minden érdeklődő számára - tájékoztatta Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
    
A programsorozat hivatalos megnyitóját hétfőn rendezik, ekkortól az egyetemi fotópályázat legjobb képeiből láthatnak válogatást az érdeklődők az SZTE Rektori Hivatalának átriumában. A Somogyi-könyvtárban a fesztivál ideje alatt fiatal képzőművész-tehetségek munkáit ismerhetik meg az érdeklődők, az SZTE Klebelsberg Könyvtárában pedig a gyűjtemény ősnyomtatványaiból rendeznek tárlatot. Április 24-től az SZTE Rektori Hivatalának átriumában Németh Györgynek, az MTI egykori fotóriporterének távoli tájakon, illetve a dél-alföldi tanyavilágban készített képeiből láthat válogatást a közönség.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

    
Az egyetem kulturális irodája által szervezett tavaszi és őszi fesztivál visszatérő és közkedvelt programja, a Vers délben sorozat április 10-én indul. Az érdeklődők minden hétköznap egy-egy költeményt hallgathatnak meg a déli harangszó után az SZTE rektori épülete előtt, a Szent-Györgyi-szobornál.
    
A változatos színházi programok között minden évben népszerűek azok, amelyeken a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők, április 11-én a Szegedi Kortárs Balett Abszurdia című előadásának előkészületeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.
    
Természetesen a komoly és könnyűzene sem maradhat ki a fesztivál programjából. A Szeged Trio Classic koncertjét április 11-én hallgathatja meg a közönség a Rektori Épület dísztermében. Április 19-én ugyanitt gyűlnek össze Gárdián Gábor gordonkaművész tanítványai és pályatársai, hogy közös zenéléssel, Szeged eddigi legnagyobb csellózenekarának muzsikájával köszöntsék mesterüket és kollégájukat. Lemezbemutató hangversenyt ad a Piarista templomban április 26-án Kuzma Levente orgonaművész. Az Universitas Szimfonikus Zenekar tavaszi koncertjét pedig május 4-én és 5-én hallgathatja meg a közönség a Szent-Györgyi Albert Agórában.
    
A programsorozat társrendezvénye a XVIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelynek gáláját április 23-án rendezik a Fricsay Hangversenyteremben.
    
Az Egyetemi Tavasz május 18-án Tandi Flóra Flow című lemezének bemutató koncertjével zárul, a fiatal énekesnő vendége Miklósa Erika lesz.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák