Hírek > Megkezdődött a pénzügyi ágazati tanulmányi verseny >

Megkezdődött a pénzügyi ágazati tanulmányi verseny

2017.04.11 06:00
Hetven diák vesz részt a 2016/2017. tanévi pénzügyi ágazati országos szakmai tanulmányi verseny döntőjében - jelentették be a szervezők a verseny megnyitóján, hétfő délután a debreceni Megyeháza Árpád-termében.
Megkezdődött a pénzügyi ágazati tanulmányi verseny

Kincses-Aigner Márta, a Nemzetgazdasági Minisztérium számviteli és felügyeleti főosztályának osztályvezetője elmondta: az idei versenyben összesen négyszáz tanuló vett részt, két kategóriában.
   
Közülük a legjobb hetven mérheti össze a tudását a csütörtökig tartó debreceni döntőben, amit a helyi Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumban rendeznek meg - tette hozzá, megjegyezve: azok a versenyzők, akik egy-egy tárgyból 75 százalék fölötti eredményt érnek el, mentességet kapnak az érettségi utáni, OKJ-s végzettséget adó szakmai minősítővizsga alól.
   
Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdálkodásért felelős helyettes államtitkára kifejtette, a pénzügyi, számviteli, gazdasági szakma nemcsak izgalmas, hanem keresett is. Az államháztartásban, az államigazgatás különböző területein nagy szükség van a jól képzett, felkészült fiatalokra - fűzte hozzá.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari önkormányzati közgyűlés elnöke szerint a hazai vállalkozások is várják a pénzügyekben jól eligazodó fiatalokat.
   
Hajdú-Bihar megyében mintegy 22 ezer vállalkozás van, ahol komoly igény jelentkezik a pénzügyi szolgáltatásokra - emelte ki, de felhívta a figyelmet a következő, 2020-2027 közötti európai uniós költségvetés ciklusra, amikor sok esetben közvetlen brüsszeli, nemzetközi pályázatokban, más országokkal együttműködve kell majd helytállniuk a magyar pénzügyi szakembereknek.
   
Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere arra biztatta a döntő versenyzőit, hogy ne szégyelljenek egymástól tanulni. Hozzátette: Debrecenben az elmúlt évben 100 milliárd forint tőkebefektetést jelentettek be, amivel 3500 új munkahelyet teremtenek, s ezek a munkahelyek rájuk is várnak.
   
Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója szerint a diákok már azzal, hogy ott vannak, hogy szakmát választottak, "letették a sikeres életpálya alapját".
   
A versenyzők, felkészítőik és a bírálók a megyeházi megnyitó után a Bethlen Gábor szakgimnáziumba mentek, ahol megkezdődtek a versenyek.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák