Hírek > Munkaerő nélkül iroda se kell? >

Munkaerő nélkül iroda se kell?

2017.04.14 17:30
Februárban folytatódott az építőipar növekedése, az év második hónapjában a termelés volumene 15,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi, alacsony bázist, de havi összevetésben 0,5 százalékos csökkenés következett be” – ismertette a KSH csütörtökön közzétett építőipari adatait Tatár Tibor, a Futureal-csoporthoz tartozó Futureal Development Zrt. vezérigazgatója.
Munkaerő nélkül iroda se kell?

A szakember hozzátette: „a KSH korábbi tájékoztatása szerint 2016-ban az ún. hivatali épületek termelői árindexe 3,3 százalékos növekedést mutatott az egy évvel korábbihoz képest, ami meghaladja a teljes építőiparra jellemző 2,8 százalékos árnövekedést". Azt, hogy az építőipari kapacitáshiány esetében nem várható belátható időn belül enyhülés az is jelzi, hogy az ágazatban a megkötött új szerződések volumene 43,5%-kal meghaladta az előző évit februárban.

 

„Ahogyan a lakóingatlanok piacán, az irodaszektorban is éles verseny zajlik mind a kivitelezői kapacitásokért, mind a legjobb helyen lévő telkekért. Az építőipart jellemző munkaerőhiány és a garantált bérminimum emelése számottevő bérnövekedést eredményezett az ágazatban, de drágultak az építőanyagok is" – hangsúlyozta a vezérigazgató. Tatár Tibor szerint ezeknek a folyamatoknak még nincs vége, így az idén éves összehasonlításban 15-20 százalékkal nőhetnek a kivitelezési költségek. Ezek a tényezők az irodabérleti díjak emelkedésének irányába hatnak csakúgy, mint a bérlői kereslet élénkülése. Utóbbit jól jelzi, hogy az üresedési ráta 10 százalék körüli szintre csökkent, ami a válság óta a legalacsonyabb értéknek számít. Az új projektekben ezért a vezérigazgató várakozásai szerint 2017-ben az irodabérleti díjak meghaladják majd a 15 euró/négyzetméter szintet. Az A+ kategóriás irodaházak terén ráadásul jelenleg annyira szűkös a kínálat, hogy az ingatlanok vevői között jelentős verseny alakult ki.

 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Részben a más szektorokat is jellemző munkaerőhiánnyal összefüggésben egyre magasabbak a bérlői oldal igényei. „A munkáltatók egyre jobban megbecsülik munkavállalóikat, egyes szektorokban egymástól csábítják át a dolgozókat, így a béren túl a jó helyen, metróközelben lévő, jó szolgáltatási környezettel ellátott, extrákat is nyújtó, tágas iroda fontos munkaerő-toborzási eszközzé vált” – húzta alá Tatár Tibor. „Azzal, hogy a munkáltatók mindinkább a minőségi munkakörülmények biztosításával versenyeznek a legjobb munkaerőért, elindult az egy főre jutó irodaterületek növekedése is.”

A környezetbarát, energia- és költségtakarékos üzemeltetés ma már alapkövetelmény, de az igazán tudatos bérlők számára szintén fontos, hogy az irodaépület a munkavállalók egészségére is jó hatással legyen. A Futureal erre az igényre reagálva építi fel Magyarország első, a nemzetközi Well Building Standardnak megfelelő irodaházát, az Advance Towert a Váci úton.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák