Hírek > Moszkva reméli, hogy Washington nem tesz egyoldalú lépéseket Észak-Koreával szemben >

Moszkva reméli, hogy Washington nem tesz egyoldalú lépéseket Észak-Koreával szemben

2017.04.18 02:30
Oroszország reméli, hogy az Egyesült Államok nem tesz egyoldalú lépéseket Észak-Koreával szemben, mint ahogy azt nem régiben Szíria esetében tette - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában.

Lavrov Mike Pence amerikai alelnök szavaira reagált, aki kijelentette, hogy Washington nem folytatja tovább a "stratégiai türelem" politikáját Phenjannal szemben.
    

"Ha az amerikai alelnök által használt képletes beszéd alatt az erő egyoldalú alkalmazásával való fenyegetés értendő, akkor az nagyon veszélyes út. Elfogadhatatlannak tartjuk Phenjan nukleáris és rakétaügyi, az ENSZ BT számos határozatát megsértő kalandor lépéseit, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ugyanilyen módon, az erőnek az ENSZ Alapokmányába ütköző alkalmazásával (Washingtonnak) meg szabad sérteni a nemzetközi jogot" - mondta Lavrov a szenegáli külügyminiszterrel közösen megtartott sajtótájékoztatóján.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
"Nagyon remélem, hogy nem történnek olyan egyoldalú lépések, mint amilyeneket Szíriában láttunk, és hogy az Egyesült Államok azt a vonalat fogja követni, amelyet (Donald) Trump elnök a választási kampánya során meghirdetett" - tette hozzá,
   
Az orosz diplomácia vezetője szerint a szíriai Hán Sejhún-i katonai repülőtérre mért katonai csapással az Egyesült Államok, "talán szándékosan" megnehezítette a politikai rendezést az arab országban. Mint mondta, Moszkva magyarázatot követel a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnél (OPCW) amiatt, hogy Boris Johnson brit külügyminiszter kijelentette: brit tudósok már elemezték a helyszínen vett mintákat és arra következtetésre jutottak, hogy ott szarint vagy hasonló mérget vetetettek be. Lavrov kifogásolta, hogy a britek senkit sem tájékoztattak a vizsgálatukról.
   
Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország az orosz-amerikai kapcsolatok ügyében Donald Trump, nem pedig a tanácsadója szavait tartja mérvadónak. Emlékeztetett arra, hogy az amerikai elnök síkra szállt a kétoldalú viszony javítása mellett és hozzátette, hogy Moszkva is kész erre.
   
A miniszter így kommentálta Herbert McMaster amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szavait, aki az ABC televíziónak kijelentette: eljött az Oroszországgal való "kemény párbeszéd" ideje Moszkvának a szíriai rezsimnek nyújtott támogatása és európai "felforgató" tevékenysége miatt.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák