Hírek > Kétharmados többségre tör Theresa May >

Kétharmados többségre tör Theresa May

2017.04.19 16:00
Theresa May meglepte a piacokat az előrehozott választással, amelyet június 8-án tartanak. Ugyanakkor a magyarázat logikus.
Kétharmados többségre tör Theresa May

A konzervatívok jelenleg kicsivel több, mint 51 százalékos többséggel rendelkeznek az alsóházban. A miniszterelnök szerint ez kevés olyan fontos tárgyalások előtt, mint a brexit. Ugyanakkor a konzervatív párt támogatottsága most magasan, mintegy 43 százalékon áll, így jó esély van rá, hogy az előrehozott parlamenti választások után akár a 2/3 közelébe kerüljenek a reprezentáció tekintetében. Ugyanakkor egy erős felhatalmazás növeli a hard berxit esélyét, amely szerintünk inkább gyengítené a fontot, míg az is igaz, hogy egy erős felhatalmazás magabiztosabb tárgyalásra adhat lehetőséget, amely jobb alkut eredményezhet. Végül úgy tűnik, a piac inkább a második verzióban hisz, így megvették az angol fizetőeszközt.   

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák