Hírek > Budapesti sikerrel zárult az Európai Parlament Táájékoztatási Irodájának játéka >

Budapesti sikerrel zárult az Európai Parlament Táájékoztatási Irodájának játéka

2017.04.19 19:30
A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium "Nightingale" nevű csapata nyerte meg a "Túl az első X-en - Tehetsz a jövődért, válassz!" elnevezésű középiskolai vetélkedő országos döntőjét - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerdán az MTI-vel.
Budapesti sikerrel zárult az Európai Parlament Táájékoztatási Irodájának játéka

 

Az idei tanévben indította útnak második alkalommal nagyszabású középiskolai vetélkedőjét az NVI és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, és kiemelten a választások jelentőségét.
    A versenyre 14-18 éves diákok neveztek, négyfős csapatokat alkotva. Összesen 110 csapat, vagyis 440 diák küldte el jelentkezési lapját a megadott határidő lejártáig. 
    Az első, iskolai fordulóban novemberben a diákoknak a demokratikus intézményekre vonatkozó lexikális tudásukról kellett számot adniuk. A helyi selejtezők eredményeként 58 csapat jutott tovább a márciusi, regionális elődöntőkbe. 
    Szerdán tartották az országos döntőt, amelyen tíz csapat mérte össze tudását, a diákoknak szóbeli és írásbeli feladatokban kellett számot adniuk tudásukról. Először bemutatták előzetesen elkészített, választással kapcsolatos prezentációjukat, azután a választási és az európai uniós ismeretekre fókuszáló írásbeli tesztet töltöttek ki. A csapatok vitafeladatban és fogalommeghatározásban is próbára tették tudásukat. 
    A versenyen a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium "Nightingale" nevű csapata ért el első helyezést. A csapattagok értékes tárgynyereményt kaptak, valamint strasbourgi utazást nyertek iskolájuk részére az Euroscola játék 2017-es őszi fordulójára, az Európai Parlament székhelyére. 
    A második a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola "Választók" nevű csapata lett. A harmadik helyezett a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium "Cenzus" nevű csapata.
    A tervek szerint legközelebb 2019-ben hirdetik meg a vetélkedőt.

Az idei tanévben indította útnak második alkalommal nagyszabású középiskolai vetélkedőjét az NVI és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, és kiemelten a választások jelentőségét.    A versenyre 14-18 éves diákok neveztek, négyfős csapatokat alkotva. Összesen 110 csapat, vagyis 440 diák küldte el jelentkezési lapját a megadott határidő lejártáig.    

 

Az első, iskolai fordulóban novemberben a diákoknak a demokratikus intézményekre vonatkozó lexikális tudásukról kellett számot adniuk. A helyi selejtezők eredményeként 58 csapat jutott tovább a márciusi, regionális elődöntőkbe.    

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Szerdán tartották az országos döntőt, amelyen tíz csapat mérte össze tudását, a diákoknak szóbeli és írásbeli feladatokban kellett számot adniuk tudásukról. Először bemutatták előzetesen elkészített, választással kapcsolatos prezentációjukat, azután a választási és az európai uniós ismeretekre fókuszáló írásbeli tesztet töltöttek ki. A csapatok vitafeladatban és fogalommeghatározásban is próbára tették tudásukat.     A versenyen a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium "Nightingale" nevű csapata ért el első helyezést. A csapattagok értékes tárgynyereményt kaptak, valamint strasbourgi utazást nyertek iskolájuk részére az Euroscola játék 2017-es őszi fordulójára, az Európai Parlament székhelyére.    

 

A második a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola "Választók" nevű csapata lett. A harmadik helyezett a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium "Cenzus" nevű csapata.   

 

A tervek szerint legközelebb 2019-ben hirdetik meg a vetélkedőt.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor 

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest? 


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák