Hírek > Ideges piacon erősödik az angol font >

Ideges piacon erősödik az angol font

2017.04.20 20:30
A font nagyot erősödött az angol miniszterelnök, Theresa May bejelentésére, miszerint előrehozott választások lesznek június 8-án. A hír nagy mennyiségben váltotta ki a short pozíciók lezárását, és véleményünk szerint ez okozta a bejelentés utáni árfolyammozgást, amelyet még fokozott a szokásosnál kisebb likviditás is, ugyanis a hétvégi franciaországi választások miatt kevesen akarnak jelentős nagyságú új pozíciót felvenni. A font erősödését támaszthatja alá az a megfontolás is, miszerint Theresa May valószínűleg megerősödve jön ki a választásokból, és egy szélesebb támogatói körrel folytathatja a tárgyalásokat a Brexitről.
Ideges piacon erősödik az angol font

Az euró szintén erősödött a dollárral szemben, aminek kevesen látják a fundamentális okát, így valószínűsíthető, hogy a GBPUSD mozgása hatott ki az euróra. Hogy így van-e, arra a közeljövőben megkapjuk a választ, de a nagy esemény az euró szempontjából is a vasárnapi francia elnökválasztási forduló lesz.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

 
A kereskedők azt remélik, hogy az első forduló után világosabb lesz a kép, és hogy a második fordulóba jutó két jelölt közül legalább az egyik centrista lesz (Macron vagy Fillon), és emellett Le Pen gyengén szerepel. Az euró szempontjából a legkedvezőbb kimenet az lenne, ha a két centrista jelölt végezne az élen, de az az eredmény is jelentősen támogatná a közös valutát, ha Macron győzne, és Le Pen nagy különbséggel lenne a második. Ebből az okfejtésből következik az, hogy az euró szempontjából legkedvezőtlenebb forgatókönyv az lenne, ha Le Pen és a szélsőbaloldali Melenchon végeznének az első két helyen – de ennek igen kicsi a valószínűsége.
 
A vasárnapi francia választások eredményeinek közzétételéig minden bizonnyal megmarad az idegeskedés a piacon. Emellett egyre több jelét látjuk annak, hogy gyengül az újra élénkülő növekedésbe és az erősödő inflációba vetett hit a piacon: ide tartozik az, hogy csökkent a vasérc ára, és ezzel együtt gyengült az ausztrál dollár és a kanadai dollár is.

Forrás: John Hardy, Saxo Bank


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák