Hírek > Rekorderedmények a Boehringernél >

Rekorderedmények a Boehringernél

2017.04.20 14:15
A kutatásra nagy hangsúlyt fektető Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat Bécsi Regionális Központja (RCV) nagyon sikeres 2016-os pénzügyi évre tekint vissza. A működési eredmény (nettó árbevétel, az egyéb működési bevételek és a mérlegben bekövetkezett változások) 8,9%-kal, 1.243,1 millió euróra emelkedett (ez 2015-ben 1.141,5 millió euró volt). Ez a szám magába foglalja a leányvállalatoktól befolyó bevételeket, beleértve a biofarmakológiai üzletág eladásait Bécsben. A vényköteles gyógyszerek, a vény nélkül kapható termékek és az állategészségügyi üzletág eladásaiból származó teljes árbevétel 8,1%-kal nőtt, 821,5 millió euróra (2015-ben 760,2 millió euró volt). Az alkalmazottak száma 2,0%-kal emelkedett, 3.470 főre (2015-ben ez 3.403 fő volt), beleértve 1.629 főt Ausztriában.
Rekorderedmények a Boehringernél

A fejlődés különösen kedvező volt a vényköteles gyógyszerek tekintetében, amely a cég legfőbb üzleti profilját jelenti, és ahol 9,6%-os növekedés volt megfigyelhető. A vény nélkül kapható termékek tekintetében 0,8%-os árbevétel növekedés realizálódott. Az állatgyógyászati üzletág nagyon jól teljesített a maga 8,9%-os erőteljes növekedésével. A biofarmakológiai bérgyártás szintén kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el.*

„Minden üzletágunk jól teljesített 2016-ban. Különösen a vényköteles termékek járultak hozzá jelentős mértékben a növekedésünkhöz. Kulcsfontosságú tényezők voltak az elmúlt években bevezetett új termékek, valamint a piacon már elismerést szerzett termékeink is" - mondta Philipp von Lattorff, a Boehringer Ingelheim RCV ügyvezető igazgatója. - „Várakozásaink szerint ez a pozitív tendencia folytatódni fog 2017-ben is.”

 

A növekedés mozgatórugói a vényköteles gyógyszerek

 

A fő üzleti profilt jelentő receptköteles gyógyszerekből származó bevételek a régióban 9,6%-kal, 641,7 millió euróra emelkedtek (2015-ben 585,4 millió euró volt). Lengyelország, Svájc, Csehország, Izrael és az Adriai-tenger melletti országok nagyon pozitív fejlődést mutattak, akárcsak Románia, Bulgária, Szlovákia és Magyarország.

A növekedés motorjai a cukorbetegség, a tüdőrák, az idiopátiás tüdőfibrózis és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére bevezetett új készítmények voltak. A fejlődés a már elismert gyógyszerek tekintetében is nagyon kedvezőnek bizonyult, mint például az orális antikoaguláns terápia és az iszkémiás stroke akut kezelésében alkalmazott készítmények.

 

Stabil tendencia a vény nélkül kapható termékek terén

 

A nehéz piaci körülmények ellenére a vény nélkül kapható készítmények üzletága is 0,8%-kal nőtt, 128,4 millió euróra (2015-ben 127,4 millió euró volt). „Különösen annak fényében jó hír ez, hogy üzleti stratégiai csere történt a Sanofival”- jegyezte meg von Lattorff. 2016 júniusában a Boehringer Ingelheim valamint a Sanofi bejelentették, hogy a Sanofi állategész-ségügyi üzletágát (Merial) elcserélték a Boehringer Ingelheim vény nélkül kapható készítmények üzletágára. A tranzakció 2017. január 1-én sikeresen lezárult.

 


Jó kilátások az állatgyógyászati készítmények terén

 

Az állategészségügyi üzletág 8,9%-kal növelte bevételeit az előző évhez képest, 51,5 millió euróra (2015-ben 47,3 millió euró volt). A legfontosabb termékek a régióban a sertés vakcinák, a fájdalom és gyulladáscsökkentésre használt gyógyszerek valamint a kutyák pangásos szívelégtelenségének kezelésére szolgáló készítmények voltak.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A Merial vállalatba történő integrálásával a világ jelenleg második legnagyobb piaci szereplője jött létre az állategészségügyi szektorban. „A kiegészítő termékportfolió, valamint a vakcinák és a parazitaellenes, illetve egyéb gyógyszerészeti szakterületek meglévő technológiai platformjainak egybevonásával az egyesített cég nagyon jól pozícionálta magát az ágazat fontos növekedési szegmenseiben”- mondta Hubert Papp, a Boehringer Ingelheim RCV Állategészségügyi Részlegének igazgatója, aki arra számít, hogy a Merial integrálása nagyjából megduplázza a bevételeket a régióban.

 

Nagy beruházások a biofarmakológiai gyártás bővítéséhez

 

Bécsi telephelyén a Boehringer Ingelheim saját kutatásai alapján fejleszti és gyártja biofarmakológiai készítményeit, valamint bérgyártásban gyártató ügyfeleinek termékeit. 2016-ban már megtörténtek az előkészületek egy új, nagyszabású biofarmakológiai gyártóüzem és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra létrehozásához, amelyben hatóanyagokat állítanak elő sejtkultúrák felhasználásával. A közel 700 millió eurós beruházással a Boehringer Ingelheim mintegy 500 új munkahelyet teremt Bécsben 2021-re.

 

„Miután egy nagyon sikeres évet zártunk 2016-ban - amelynek során kiterjesztettük piacvezető pozíciónkat a mikrobiális biofarmakológiai készítmények fejlesztése és gyártása területén 16%-os árbevétel növekedéssel -, arra koncentrálunk 2017-ben, hogy új, innovatív termékeket hozzunk létre és fejlesszünk, valamint az ipari gyártóüzem felépítésén dolgozunk a sejtkultúrás technológia létrehozásához" - nyilatkozta Christian Eckermann, a Biopharma Ausztria igazgatója.


Bécs, mint globális rákkutató központ

 

A Boehringer Ingelheim elkötelezett az olyan innovatív terápiák kifejlesztésében, amelyek a lehető legtöbb rákos betegnek biztosítanak eredményesebb kimenetelt és jobb életminőséget. A kutatók olyan terápiás megközelítéseken dolgoznak, amelyek vagy közvetlenül támadják meg a tumorsejteket vagy aktiválják az immunsejteket, hogy azok aztán leküzdjék a rákot.

„A bécsi kutatócsoportunk 2016-ban is felfedezett számos hatóanyagot, amelyek a rák új gyógyszerévé válhatnak, és amelyeket tüdőrákos betegeken vizsgálunk majd az elkövetkező években” - jelentette ki Darryl McConnell, a Boehringer Ingelheim RCV kutatási igazgatója.


Boehringer Ingelheim Bécsi Regionális Központ

 

A Boehringer Ingelheim Bécsi Regionális Központja felelős a Boehringer Ingelheim vényköteles gyógyszer-, vénynélküli készítmény- és állatgyógyászati készítmény üzletágáért több, mint 30 országban Közép- és Kelet-Európában, Közép-Ázsiában, Svájcban és Izraelben. Bécs a központja a rákkutatásnak, valamint itt folynak a vállalatcsoport biofarmakológiai kutatásai, fejlesztései és gyártási folyamatai. A Boehringer Ingelheim alapkutatásokat is folytat a Molekuláris Patológiai Kutatóintézetben (IMP), Bécsben. 

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák