Hírek > Kitörés előtt a Ryanair? >

Kitörés előtt a Ryanair?

2017.04.21 05:00
A tavaly júniusi Brexit népszavazást követően löktek egy újabbat a Ryanair árfolyamán, de azóta már talpra állt a kurzus, és jelenleg már a történelmi maximumát közelíti. Ennek áttörésével újabb pozitív jelzést kapnának a befektetők.
A Ryanair árfolyama 2014 végétől egy év alatt megduplázódott, majd a tavalyi év komoly mélyrepüléssel kezdődött. A június 23-i Brexit népszavazás után újabb lendületet kapott az árfolyam, de az év második felében már sikerült a kurzusnak talpra állnia. Az év eleji oldalazást az utóbbi hetekben ismét emelkedés váltotta fel, és elérte az árfolyam a 15,5 eurónál húzódó ellenállást, amelynek áttörésével újabb történelmi csúcsra kapaszkodhatna az árfolyam.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A további emelkedés szempontjából a 15,5 eurós szint vízválasztónak nevezhető, mert leküzdésével megerősítést nyerne az emelkedő trend és nagy tér nyílna felfelé. A grafikon alapján számított célárfolyam 20 euóra adódik, így a kilépési pontunkat is a szint környékére tehetjük. Stop-loss szintnek a legutóbbi mélypont lehet ideális, amely 13,9 eurónál húzódik.


Ryanair számokban


Az ír bázisú Ryanair a legnagyobb diszkont légitársaság Európában, és jelenleg már 190 úti célra repülnek. 75 bázison van jelen a cég, több mint 30 országba repülnek és 320 darab Boeing 737-es repülőgépet üzemeltetnek, 2019 végére 426 darabra szeretnék bővíteni a flottát. Évente nagyjából 116 millió utast szállít a légitársaság, amely az elmúlt években dinamikusan bővül, az egyre alacsonyabb jegyárak miatt ez a folyamat a következő években sem fog megtorpanni. Jelenleg napi 1600 járatot üzemeltet a társaság.


Kell-e félni a Brexittől?


A Brexit a Ryanair légitársaságot sem fogja érintetlenül hagyni. A Nyitott Égboltnak nevezett megállapodás keretében férhetnek hozzá jelenleg a légitársaságok az uniós közös légipiachoz, amely a Brexit miatt veszélybe kerülhet. A Ryanair ezért a többi uniós ország felé fogja növelni a kapacitását, miután tavaly még a forgalom 35%-a az Egyesült Királyság és a többi uniós ország között bonyolódott le. A britek kilépését még rengeteg tárgyalás fogja megelőzni, ezért jelenleg még nem lehet tudni a légipiachoz való hozzáférés kimenetelét. Mindenesetre ez egy bizonytalansági tényező, várhatóan a Ryanairnek is alkalmazkodnia kell majd a kialakult helyzethez, és az Egyesült Királyságon kívül próbáljon növekedni újabb útvonalak és járatok indításával.


Javuló utasforgalmi adatok


A tőzsdén jegyzett légitársaságok jellemzően havonta publikálják az utasforgalmi adatokat. A Ryanairnek a március is kimagaslóan sikerült, az utasforgalom éves alapon 10%-kal bővült 9,4 millió főre, míg a kapacitáskihasználtság továbbra is magasan, 94%-on maradt. Évesítve 13%-os az utaslétszám növekedése, amely 120 millió főre történő növekedést jelent. A Ryanair értékelése szerint a kedvező számok az olcsóbb jegyáraknak illetve az elmúlt években folyamatosan bevezetett stratégiának köszönhető. Az idei évre vonatkozó eredményvárakozásokat is megerősítette a társaság, a nettó profit 1,3-1,35 milliárd euró környékén alakulhat. A 2017-es üzleti évének harmadik negyedévét zárta februárban a társaság, a menedzsment várakozása szerint a jegyárak további 15%-kal eshetnek a folyó negyedév végére, ezért a korábbi 3% helyett 4%-os költségcsökkentést irányoztak elő a 2017-es üzleti évre. A csökkenő jegyárak komoly kihívást jelentenek a légitársaságoknak, de a Ryanair eddig jól alkalmazkodott ehhez a helyzethez. A jövő évi üzemanyagköltségek 85%-át már lefedezte a légitársaság 49 dolláros hordónkénti olajár mellett. A Ryanair a következő években is várhatóan tovább tudja majd csökkenteni a költségeket, pedig az európai versenytársak közül már jelenleg is az ír légitársaságnál a legalacsonyabbak az egy utasra vetített költségek.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák