Hírek > Csökkent a Mol nyeresége és forgalma Csehországban >

Csökkent a Mol nyeresége és forgalma Csehországban

2017.04.25 21:00
Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma - közölte kedden a Cseh Sajtóiroda a magyar olajcég közleményére hivatkozva.
Csökkent a Mol nyeresége és forgalma Csehországban

A Mol nettó nyeresége 2016-ban 639 millió koronát tett ki, és mintegy húsz százalékkal volt alacsonyabb, mint 2015-ben. A cég bevételei éves összehasonlításban egyharmaddal, 40,2 milliárd koronára estek vissza. A Mol közleménye azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a tavalyi adatok az új akvizíciók, az integráció és négy társaság egyesülése következtében nehezen összehasonlíthatók más évek adataival.
   
A magyar olajipari csoport közölte, hogy 2017 és 2019 között 2,5 milliárd koronát kíván beruházni üzemanyagtöltő állomásai korszerűsítésébe és átnevezésének befejezésébe.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
"Csak a 2017-es évre majdnem egymilliárd korona értékű beruházásokat tervezünk" - nyilatkozta Tomás Pavlík, a Mol csehországi részlegének szóvivője. Több benzinkúton is kialakítják a Fresh Corner üzleteket, amelyek már 60 helyen működnek. Az év végéig számuk mintegy 140-re bővül, így a csehországi Mol-kutak mintegy 75 százalékán lesz ilyen üzlet.
   
A Mol cseh részlege korábban négy társaságból állt: Mol Retail CR (a volt Lukoil), Mol töltőállomások (a volt Agip), Slovnaft CR és a Pap Oil. 2015 végén a Pap Oil és a Mol Retail CR egyesült a Slovnaft CR-vel, amely az egyetlen jogutóddá vált. A csoport kereskedelmi elnevezése 2016 januárjában Mol Ceská Republika-ra változott. Ebbe olvadt bele 2016 áprilisában a Mol töltőállomások cég. "Tavaly elsősorban a kiskereskedelmi hálózat konszolidációjára összpontosítottunk, amibe több mint 600 millió koronát fektettünk" - magyarázta Tomás Pavlík.
   
A Molnak 306 üzemanyagtöltő állomása van Csehországban, s csak a cseh Benzina (a lengyel kézben lévő Unipetrol tulajdona) előzi meg a maga több mint 400 állomásával. Egy korábbi közlés szerint a csehországi Mol-kutak mintegy 60 százaléka a Mol, negyven százaléka pedig a Pap Oil nevet fogja használni.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyibe kerül 2017-ben 1 köbméter gáz?

Mennyibe kerül 1 kwh villamos energia 2017-ben?

Víz- és csatorna díjak 2017 - kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák