Hírek > Az Appeninn részvényenként 7 forint osztalékot fizet >

Az Appeninn részvényenként 7 forint osztalékot fizet

2017.04.28 21:30
Az ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn Nyrt. pénteken megtartott közgyűlése jóváhagyta az igazgatótanács által javasolt, részvényenként 7 forintos osztalékot, amely a részvények csütörtöki záróára alapján 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg - közölte a társaság. A 2009-ben alapított vállalat most fizet először osztalékot.
Az Appeninn részvényenként 7 forint osztalékot fizet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozatok szerint a közgyűlés a társaság 2016. évi beszámolóját 7,7 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 6,8 milliárd forint saját tőkével és 253 millió forint adózott eredménnyel fogadta el.
   
A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján összeállított konszolidált beszámolót 67,6 millió euró mérlegfőösszeggel, 28,2 millió euró saját tőkével és 2,6 millió euró adózott eredménnyel hagyták jóvá a részvényesek.
    

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A társaság a saját részvények után járó 11,823 millió forintot nem fizeti ki a többi részvényesnek, hanem az eredménytartalékba helyezi. A részvényesek a társaság saját részvényében - mint nem pénzbeni juttatásban - is kérhetik az osztalék kifizetését.
   
Az Appeninn közleményében ismerteti: a társaság ingatlan bérbeadásból származó bevétele az IFRS adatok szerint a 2015. évi 4,58 millió euróról 4,63 millió euróra nőtt, az adózott nyereség pedig 1,2 millió euróról 2,6 millió euróra. Az egy részvényre jutó eredmény 3,42 eurócentről 6,82 eurócentre emelkedett.
  
Kifejtik: az Appeninn hosszú távon fenntartható és kiszámítható osztalékfizetést tervez, amelyre a menedzsment a vállalat eddigi idei eredményei és kilátásai alapján is lehetőséget lát. A társaság folytatni szeretné az ingatlanportfólió tavaly elkezdett bővítését, amit részben új részvények kibocsátásával kíván finanszírozni. A részvényesek ehhez kapcsolódóan tőkeemelésre hatalmazták fel az igazgatótanácsot, amelynek összege öt év alatt legfeljebb 5 millió euró lehet.
   
A BÉT prémium kategóriájában jegyzett társaság olyan réspiaci szegmensekre fókuszál, amelyekben alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermeléssel kecsegtető eszközök szerezhetők meg befektetési céllal. Ilyen célterület egyebek között a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok szegmense. A társaság tulajdonában lévő összesített ingatlanterület nagysága a fővárosban és vidéken meghaladja az 55 ezer négyzetmétert.
    

Az Appeninn részvényeinek záróára pénteken 220 forint volt, egy forinttal magasabb, mint csütörtökön, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 271, a legalacsonyabb pedig 207 forint volt.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák