Hírek > Mibe fektessünk most? OTP, MOL, Richter vagy Telekom a nyerő? >

Mibe fektessünk most? OTP, MOL, Richter vagy Telekom a nyerő?

2017.05.02 08:17
Hétfői tőzsdei körképünkben a magyar részvénypiac vezető tőzsdei részvényeit vesszük nagyító alá és megvizsgáljuk, hogy elemzői szemmel melyikben milyen potenciál rejlik most. Nézzük!

Magyar Telekom részvény kilátások

 

3 pont elvesztésével 528 millió Ft-os forgalom mellett 481 Ft-on zárt pénteken a Magyar Telekom. A korábbi megragadt állapotából lefelé mozdult el az árfolyam, egyre inkább közelítve az érkező 200 napos mozgóátlagot és a jelenlegi fő támasz-zónáját. Itt alapesetben évek óta remek vételi lehetőséget találunk a nagy magyar papíroknál, sőt valószínűleg láthatnánk is onnan némi elrugaszkodást. Mi viszont már nem emiatt aggódunk.

 

Május 10-én forog majd utoljára osztalékszelvénnyel a papír, majd az a bizonyos 25 Ft vélhetően le fog esni az árfolyamból. Persze ez nem valódi veszteség, a grafikont viszont ez nem érdekli. Így pedig hamar a fontos mozgóátlaga alatt találhatja magát az árfolyam, ami nem lenne szép.

 

Magyar Telekom részvény elemzés

 

Utolsó remény az áttörésre, hogy a mozgóátlagtól való elrugaszkodás a következő napokban esetleg 500-505 Ft fölé vezetheti a jegyzés, így elkerülhető a negatív forgatókönyv. Mintha a Digi miatti aggodalmak is erősek lennének. Románinai Digi-IPO ide vagy oda, 2018 előtt elméletileg nem terveznek belépni a magyar piacra, így nem látunk okot pánikra. Persze ha a befektetett pénzek átvándorolnak, az már más kérdés.

 

OTP, MOL és Richter részletes és friss elemzésünk ITT folytatódik.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák