Hírek > Részvényenként 130 forintos osztalékot fizet az ALTEO >

Részvényenként 130 forintos osztalékot fizet az ALTEO

2017.05.02 20:00
A magyar tulajdonú, smart energy management szolgáltatások területén hazánkban piacvezető ALTEO 2017. évi közgyűlésének fő napirendi pontjai közt az elmúlt évi pénzügyi eredmények ismertetése, továbbá a menedzsment által javasolt osztalékfizetési lehetőség szerepelt. A 2016-os, kiemelkedően sikeres eredményeknek köszönhetően a közgyűlés úgy döntött, hogy a tavalyihoz képest több, mint 8 százalékos emeléssel 130 forintnyi osztalékot fizet részvényenként.
Részvényenként 130 forintos osztalékot fizet az ALTEO

Az ALTEO Nyrt. idei közgyűlésének első napirendi pontjaként a vállalat vezérigazgatója, ifj. Chikán Attila ismertette a Társaság 2016. évre vonatkozó üzleti jelentését. Elmondta, hogy a tavalyi kiemelkedően sikeres év volt, amit bizonyít, hogy a megújuló és hagyományos energiaforrások területén is aktív vállalat árbevétele 33%-os növekedéssel közel 14 milliárd forintra nőtt, míg az EBITDA szintű eredmény 62%-os emelkedéssel meghaladta a 2,3 milliárd forintot. A sikeres gazdálkodás következtében a vállalatcsoport konszolidált adózott eredménye pedig megközelítette a 823 millió forintot.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


„Tavaly tovább folytatódott az ALTEO növekedése. A jelenlegi portfóliónkból ugyanakkor kihoztuk a maximumot, így újabb beruházások kellenek ahhoz, hogy a növekedésünket fent tudjuk tartani. Az elkövetkező 1-2 évben tehát a stabil működés mellett elsősorban befektetési céljaink sikeres megvalósítására kívánunk koncentrálni, ami középtávon megalapozója lehet a további sikereinknek és növekedésünknek. Ennek érdekében mintegy 10-15 milliárd forintot fogunk különböző projektekbe, például naperőművi fejlesztésekbe fektetni” – mondta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója. Kiemelte: hisz abban, hogy az ALTEO egy sikeres midcap történet lesz a magyar tőzsdén, ami a befektetőknek kiszámítható megtérülést és dinamikus növekedést biztosít.

A 2016-os eredmények alapján a Társaság vezetése 130 forint/részvény osztalék megfizetésére tett javaslatot, amit a mai közgyűlés el is fogadott. Ennek megfelelően a vállalat a tavalyi 120 forint/részvény után idén 8,3%-kal magasabb részvényenkénti osztalékot fizet részvényeseinek.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák