Hírek > Mi lesz a forinttal, a dollárral és az euróval? >

Mi lesz a forinttal, a dollárral és az euróval?

2017.05.03 05:00
Bár a Fed kamatemelésekre készült, a dollárra inkább gyengülés vár, és ez a forintra is hatással lehet. Előrejelzés a devizafrontra.
Mi lesz a forinttal, a dollárral és az euróval?

A dollár az euróval szemben a következő időszakban, nagyjából 6-12 hónapos időtávon - a jelenlegi kilátások szerint - inkább gyengülni fog, ebben pedig több tényező is szerepet kaphat - véli Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője. 


Egyrészt negatív irányba tereli a dollárt, hogy a jelentősebb nyersanyag-exportőr országok és például Kína a tartalékaikat élik fel, ennek keretében eladogatják a dollárkészletük egy részét. Kína már neki is látott ennek.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Másrészt fontos, hogy bár az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatemeléseket helyezett kilátásba, amelyek alapesetben erősítenék a dollárt, az Európai Központi Banktól várható lépések inkább a dollárgyengülést eredményezhetnek. Az eurózóna jegybankja ugyanis rövid távon szigorúbbá válhat, a kamatfolyosó alját feljebb viszi, ezzel megszüntetve a negatív kamatot, emellett leállíthatja az eszközvásárlási programot. Mindezek az euró erősíthetik, a dollárt pedig gyengíthetik. Németh Dávid szerint ugyanakkor az EKB-s kamatemelés még odébb van, a mostani kilátások alapján leginkább 2018 végén lehet ezzel számolni. 

Szintén a dollárgyengülést valószínűsíti, hogy Donald Trump amerikai elnök a gyenge dollár híve. Összességében Németh Dávid szerint 0,5-1 éven belül az euró-dollár árfolyam 1,14-1,15-ös szintek közelébe kerülhet. 


Közben a forint


Miközben a dollár a nemzetközi piacon várhatóan gyengülni fog az euróval szemben, a forint árfolyamában is változás jöhet. 

Az euró jegyzése rövid távon 307 és 314 forint között maradhat, de a már említett 0,5-1 éves időtávon a mostaninál valamivel gyengébb, 314-320 forint közötti sávba kerülhet, a dollárral szemben pedig a 273-281 forintos szint valószínűsíthető.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák