Hírek > Miért zuhantak tegnap a Facebook részvényei? >

Miért zuhantak tegnap a Facebook részvényei?

2017.05.04 10:00
2,5%-ot esett a Facebook részvények árfolyama tegnap piaczárást követően (0,64%-os mínuszban zárt a normál kereskedésben) , annak ellenére, hogy a vállalat a vártnál jobb eredményeket tett közzé.

A vállalat éves alapon közel 50%-kal megugró, 8,03 milliárd dolláros árbevételen 1,04 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el, ami felülmúlta a 7,85 millió dolláros árbevétel és 0,87 dolláros profitvárakozásokat. A havi aktív felhasználók száma éves alapon 17%-kal, közel 2 milliárdra emelkedett. A negatív árfolyamreakció annak volt köszönhető, hogy a gyorsjelentést követő tájékoztatón a vállalat arra figyelmeztetett, hogy az árbevétel növekedési üteme jelentősen visszaeshet az idei évben. Ennek az az oka, hogy a vállalat lassan eljut ahhoz a ponthoz, ahol már nem lesz képes több felületet biztosítani hirdetések elhelyezésére, ugyanis az már esetlegesen a felhasználók elvesztésével járna. A Facebook tulajdonolta Instagram továbbra is dinamikusan bővül, egy év alatt 40%-kal 700 millióra növekedett a felhasználók száma, ráadásul kétszer annyi hirdető használja a felületet, mint egy éve.

 

 

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák