Hírek > Amerikának köszönhetően felülmúlta a várakozásokat az Adidas >

Amerikának köszönhetően felülmúlta a várakozásokat az Adidas

2017.05.04 20:00
Kedvező meglepetéssel szolgált az első negyedévben az Adidas, a rendkívül erős amerikai teljesítményének köszönhetően felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A csoport árbevétele 19%-kal 5,67 milliárd euróra ugrott, felülmúlva az 5,4 milliárdos várakozást. Adózás előtti profitja 29%-kal 632 euróra növekedett, miközben a piaci konszenzus csak 592 millió euró volt. A negyedéves számok is mutatják az Adidas stratégiájának sikerét, melyben a professzionális sportruházattól a hétköznapibb (lifestyle) irányba fordult. A negyedévben a leggyorsabban fejlődő piac az USA volt. Észak-Amerikában 31%, Kínában pedig 30% volt a növekedés. Az Adidas márka eladásai 20%-kal, a Reebok eladásai pedig 18%-kal bővültek. Termékek tekintetében pedig a cipők okozták a legnagyobb növekedést, melyek eladásai 28%-kal nőttek. Az Adidas megerősítette 2017-es eredmény előrejelzését.
(forrás:ERSTE)

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák