Hírek > Nagyot nőhet a Richter profitja >

Nagyot nőhet a Richter profitja

2017.05.06 07:30
Várhatóan jövő hét ét első felében publikálja első negyedéves eredményét a Richter, de pontos időpont egyelőre nem ismert. Május 9-én az amerikai piac nyitását megelőzően publikálja negyedéves eredményét a Richter amerikai értékesítési partnere, az Allergan. Vagyis, ha a Richter később publikálja eredményét, akkor ebből már látható lesz, hogy mekkora árbevételt ért el a Richter Cariprazine (Vrylar) nevű készítménye, melyből jó közelítéssel becsülhető, hogy milyen royalty bevételre tehetett szert az első negyedévben a magyar gyógyszergyártó.

A Richter adózott eredménye előrejelzésünk szerint 16,3 milliárd forint lehetett, ami 33,4%-kal haladja meg az egy évvel korábbi értéket. A tavalyi évhez képest a fő változást a rubel árfolyama okozhatja, ugyanis az erősödő rubel hatására az Oroszországból és a FÁK térségéből származó árbevétel 21,0%-kal emelkedhetett év/év alapon.

 

Az EU-ból származó bevétel 14,4%-os várható növekedése a Bemfola portfolió pozitív hozzájárulásának lehetett köszönhető. Az árbevétel látványos, várakozásunk szerint 16,5%-os növekedésének ellenére az operatív eredmény csak 1,2%-kal emelkedhetett. Ennek oka az egyszeri tételek hiánya és a bruttó profitabilitás mérséklődése.

 

richter eredmény osztalék

 

A rubel erősödésének másik fontos hatása, hogy ebből mérsékelt pénzügyi nyeresége keletkezhetett a Richternek, míg tavaly a rubel gyengülése pénzügyi veszteséggel járt. Az eredménykimutatásban érdemes lesz külön figyelni az Esmya értékesítésére és a Cariprazine (Vraylar) royalty bevételére vonatkozó adatokat.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák