Hírek > Elásta a csatabárdot Trump és az ausztrál kormányfő >

Elásta a csatabárdot Trump és az ausztrál kormányfő

2017.05.05 12:00
Donald Trump amerikai elnök New Yorkban, egy múzeummá alakított második világháborús repülőgép-hordozó anyahajón találkozott csütörtökön Malcolm Turnbull ausztrál kormányfővel, és kijelentette: helyreállt a béke közöttük.
Elásta a csatabárdot Trump és az ausztrál kormányfő

  "Nagyszerűen kijövünk egymással" - fogalmazott Trump elnök hozzátéve, hogy fantasztikus a kapcsolata az ausztrál miniszterelnökkel.
    

Malcolm Turnbull volt az a külföldi politikus, akit januári beiktatása után Donald Trump az elsők között hívott telefonon. Ám a beszélgetés kínosra sikeredett, mert az amerikai elnök az egyórásra tervezett telefonbeszélgetést mintegy húsz perc után ingerülten megszakította, s azzal búcsúzott: a menekültekről szóló egyezmény "buta megállapodás" és majd tanulmányozza. Az egyezményt még elődje, Barack Obama kötötte, és kötelezettséget vállalt 1250 menekült befogadására Ausztráliából.
    

Mike Pence alelnök áprilisban Canberrába látogatott, és megnyugtatta az ausztrál kormányt, hogy bár Trump nem boldog ettől az egyezménytől, az Egyesült Államok kormánya tiszteletben tartja az előző elnök idején kötött menekültügyi megállapodást.
    

A csütörtök esti találkozó kezdetén nemcsak Trump nyilatkozott elégedetten, Turnbull is leszögezte: "lépjünk túl a menekültügyi megállapodáson".
    

Trump kifejtette: a nagy visszhangot kiváltott telefonbeszélgetést az újságírók eltúlozták. "Ezt már régen megbeszéltük. Különben is, nem vagyunk kisgyerekek" - fogalmazott.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A két politikus között sajtóhírek szerint Rupert Murdoch ausztrál születésű amerikai sajtómágnás közvetített. Murdoch jelen volt a csütörtök esti díszvacsorán is.
    

Az találkozóhoz az alkalmat egy 1942-ben megvívott, és Japán feletti győzelemmel zárult tengeri csata 75. évfordulója szolgáltatta. A Korall-tengeri csatában az amerikaiak és az ausztrálok közösen harcoltak a japán császári haditengerészet ellen. Igaz, a díszvacsorának helyt adó Intrepid hadihajó nem vett részt az 1942-es csatában, de a második világháború csendes-óceni ütközeteiben igen, ezért alakították át múzeummá, és most Manhattan nyugati részén, a Hudson folyón horgonyoz.
    

A Trump és Turnbull közötti megbeszélés időpontja sokak számára jelképes volt, a két ország szövetségét szimbolizálta.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák