Hírek > Mi történt a héten a hazai tőzsdén? >

Mi történt a héten a hazai tőzsdén?

2017.05.07 11:18
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 32 864,04 ponton, az előző hetinél 92,26 ponttal, 0,28 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalomban.

A négy napos kereskedési héten - május elsején, hétfőn nem nyitott ki a BÉT - a részvénypiac forgalma 60,40 milliárd forint volt az előző heti 46,28 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a héten. A blue chipek közül a legnagyobb mértékben a Magyar Telekom erősödött 1,66 százalékkal, a pénteki kereskedést 489 forinton zárta, heti forgalma meghaladta az 1,96 milliárd forintot. A Mol árfolyama 1,15 százalékkal emelkedett, 21 900 forinton zárta a kereskedést pénteken, heti forgalma 21,22 milliárd forintot tett ki. A Richter árfolyama 0,57 százalékkal gyengült, 6922 forinton zárt, heti forgalma 8,85 milliárd forint volt. Az OTP árfolyama 1,88 százalékkal csökkent, a hetet 7935 forinton fejezte be, heti forgalma 23,77 milliárd forint volt. ű

 

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2036,82 ponton zárt pénteken, 25,60 ponttal, 1,24 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

 

bux index grafikon

Kattins a grafikonra, hogy minden részvényt láss!


Napról-napra - nézzük a fontosabb eseményeket!

 

Kedden eladói nyomás miatt újra 33 ezer pont alá került a BUX index. A nap nyertese az OTP volt 0,9 százalékos emelkedésével. A Richter a nap elején még 7000 forint felett volt, a nap végére azonban ára ez alá csökkent. A Mol is pluszban kezdett reggel, de végül több mint 1 százalékkal esett.


Szerdán a BUX index 2,51 százalékos csökkenéssel, 32 077,72 ponton zárt. A régiós indexek nem estek olyan nagyot, mint a BUX. A magyar piacon a papírok sokat emelkedtek az elmúlt egy-két évben, a befektetők most kicsit "visszarendezték soraikat", csökkentették a kockázatos eszközöket, amiben szerepe lehet annak, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kétnapos kamatdöntő ülésének eredményére vártak.

 

Csütörtökön a magyar részvénypiac követte az európai tendenciát, a magyar börze a nyugat-európai tőzsdékkel együtt emelkedett. A reggeli csökkenés után a magyar részvénypiacnak sikerült talpra állnia, a kereskedést a Mol húzta. A világ részvénypiacain, így a magyar tőzsdén is alapvetően jó volt a hangulat. A piac a francia elnökválasztás vasárnapi második fordulójára koncentrál, amelynek eredménye hozhat majd némi mozgást a piacokon.


Pénteken a magyar tőzsde a nyugat-európai hangulattal együtt haladt, az összes vezető részvény napi csúcson fejezte be a kereskedést. A Mol "kirobbanó" teljesítményt nyújtott, a 21 900 forintos záróárral évek óta nem látott szintre emelkedett. A Mol mellett azonban a többi nagy papír, így az OTP, a Richter és a Magyar Telekom is erősödött.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák