Hírek > Helyi zöld megoldások segíthetnek a modern energetikai szemlélet meghonosításában >

Helyi zöld megoldások segíthetnek a modern energetikai szemlélet meghonosításában

2017.05.08 17:20
A magyarországi energiaellátás biztonsága érdekében nem csak a fosszilis energiaforrások és útvonalak diverzifikálására, de minél több helyi megoldás alkalmazására, innovatív és fenntartható technológia bevezetésére van szükség - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára egy környezeti fenntarthatósággal foglalkozó üzleti fórum megnyitóján hétfőn, Budapesten.

Szabó László kiemelkedő eredménynek nevezte, hogy Magyarország már az elmúlt évben teljesítette a 2020-ra ígért vállalásait, miszerint az energiatermelés 15 százalékát megújuló energiaforrások fedezik, mindazonáltal "van mit tanulni", mivel a hosszú távú cél a részarány 50 százalékra emelése.     

 

Meglátása szerint immáron elavult az az elképzelés, hogy kizárólag az állam biztosítsa központilag az energiát, ehelyett minél több megújuló erőforrásra támaszkodó megoldásra - napelemre, szélerőműre, geotermikus energiára - van szükség, hogy rugalmasabbá váljon a rendszer.     

 

A különböző technológiák - így például a rendezvényen résztvevő öt északi ország vállalati tapasztalatainak - megosztása, azok alkalmazása újabb lépés lehet a fenntartható energiaellátás felé - mondta az államtitkár.     

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Szabó László a nemzetközi együttműködések példájaként említette azt a hat skandináv vállalatot, amelyekkel a magyar kormány stratégiai megállapodást kötött, valamint azt, hogy dán cégek 14 ezer embert foglalkoztatnak Magyarországon, a finn Nokia az ország legnagyobb kutatási-fejlesztési és innovációs központját működteti 1900 alkalmazottal Budapesten, minden harmadik mobiltelefon-előfizetés a norvég Telenorhoz köthető, az izlandi Mannvit pedig budapesti irodája révén az itteni geotermikus fejlesztések egyik meghatározó szereplője.     

 

Elsbeth Tronstad norvég külügyi államtitkár többek között a rendezvényen megjelent északi országok és Magyarország közötti eredményes kétoldalú kapcsolatokra hívta fel a figyelmet. Beszédében egyúttal rámutatott a norvég alapok meghatározó szerepére a zöld energiával kapcsolatos projektekben, csak a most záruló ciklusban 40 millió eurót különítettek el az energiahatékonysággal, a megújuló energiaforrásokkal, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással és a zöld innovációval kapcsolatos projektekre. A zöld iparág innovációs programja és 37 egyedi projektje megtekinthető volt a rendezvényen.       

 

Idén először szervezték meg a Nordic Green Light elnevezésű fenntarthatósági üzleti fórumot a "zöld" szempontokat előtérbe helyező magyar vállalatok nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért és a zöldgazdaság-fejlesztésben és okos megoldásokban érdekelt magyar települési önkormányzatok zöld szemléletben rejlő lehetőségeinek bővítéséért. A rendezvényen 15 települési önkormányzat, 80 magyar és 20 skandináv vállalat vesz részt, a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 250 üzleti tárgyalás van folyamatban.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák