Hírek > Kik lehetnek Amerika új szövetségi bírái? >

Kik lehetnek Amerika új szövetségi bírái?

2017.05.09 10:30
Donald Trump amerikai elnök tíz szövetségi bíró kinevezésére tett javaslatot hétfő este.
Kik lehetnek Amerika új szövetségi bírái?

A bíróknak ugyan nem mindegyike, de elsöprő többségük konzervatív.
    

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője közölte: a jelölt bírák között vannak olyanok, akikkel Donald Trump számolt az alkotmánybíróság szerepét ellátó szövetségi legfelsőbb bíróság tagjának jelölésekor is.
    

Az új szövetségi bírók jelölését a szenátusnak kell - meghallgatás után - jóváhagynia.
    

A jelölés alig egy hónappal azt követően történt, hogy a szenátus - a demokrata párti politikusok ellenkezése mellett is - megszavazta Trump elnök jelöltjét, Neil Gorsuch konzervatív főbírót a szövetségi legfelsőbb bíróság tagjának.
    

Az Egyesült Államok jogrendszerében az országot számozott szövetségi bírósági kerületekre osztják, s bár ezekre a szövetségi fellebbviteli bíróságokra nem irányul különösebben nagy közfigyelem, szerepük rendkívül jelentős a kormányzat rendeleteinek és törvényeinek érvényesítésében.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Amikor például Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a bevándorlás megszigorításáról és egyes országokra érvényes átmeneti felfüggesztéséről, akkor éppen egy szövetségi fellebbviteli bíróság - a 9-es számú, amely San Franciscóban van - akadályozta meg a rendelet végrehajtását, még februárban. A második, és némileg módosított elnöki rendelet végrehajtását is két szövetségi bíróság függesztette fel.
    

A richmondi szövetségi bíróságon hétfőn megkezdődött az a per, amelyet a Trump-kormányzat indított a bevándorlás szigorítását és egyes országokra érvényes átmeneti felfüggesztését célzó második elnöki rendelet érvényesítése érdekében. Az első tárgyalási napon a kormányzat jogászai azzal érveltek, hogy az egyes országokra kimondott beutazási tilalom csak átmeneti, és nem azért született, mert az érintett országok muszlim többségűek, hanem mert információk szerint olyan veszélyes államok, ahonnan megszigorított ellenőrzési módszerek nélkül terroristák szivároghatnak be az Egyesült Államokba.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák