Hírek > Csökkenőben a német ipari termelés >

Csökkenőben a német ipari termelés

2017.05.09 21:30
Márciusban a vártnál kevésbé csökkent az ipari termelés Németországban. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közölte, az előző havihoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással 0,4 százalékkal csökkent az ipari termelés Németországban, elemzők 0,6 százalékos csökkenést vártak.
Csökkenőben a német ipari termelés

Az ipari termelés februári alakulását az előző hónaphoz, januárhoz képest a Destatis felülvizsgálat után 2,2 százalék növekedésről 1,8 százalék növekedésre mérsékelte.
    

A feldolgozóipari termelés márciusban 0,5 százalékkal csökkent az előző havihoz képest. Ezen belül a tőkejavak termelése 1,2 százalékkal esett, a fogyasztási cikkek termelése pedig megegyezett az előző havival. Az alapanyagok termelése 0,1 százalékkal nőtt márciusban havi bázison. Az energiatermelés 2,5 százalékkal csökkent februárhoz képest, az építőipari termelés pedig 1,5 százalékkal növekedett.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák