Hírek > A vártnál jobb profitot jelentett a Richter >

A vártnál jobb profitot jelentett a Richter

2017.05.09 20:01
Ma reggel publikálta első negyedéves eredményét a Richter, amely messze meghaladta a várakozásokat és 70 százalékkal múlta felül a tavalyi első negyedéves eredményt.

Habár Magyarország kivételével minden régióban növelni tudta az árbevételét, a jó eredmény mégis inkább az erős orosz teljesítménynek és a felértékelődő rubelnek köszönhető. Ugyanakkor továbbra is jól szerepel a cariprazine az USA-ban, amelynek az árbevétele 50 millió dollár közelébe érhetett az első negyedévben, s így jó eséllyel elérheti idén a 200 millió dolláros árbevételt (konzervatív megközelítésben), amely duplázás közeli érték év per év alapon.

 

Ha azt is figyelembe vesszük, hogy tavaly az első negyedévet egy 3,5 milliárd forintos átértékelés (kínai tulajdonrész növelés) is emelte, akkor az üzemi eredmény nem „csak” 7,6 százalékkal, hanem inkább 40 százalék körüli értékkel emelkedett. Egy szó mint száz, a csökkenő bruttó fedezet hányad ellenére, amely az Esmya, Bemfola és Grünenthal portfólió magasabb amortizációjának és az alacsony fedezeti hányadú román értékesítés megugrásának köszönhető, ez az eredmény jónak tekinthető. (forrás: ERSTE)

 És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák