Hírek > Megemelte előrejelzését a Richter >

Megemelte előrejelzését a Richter

2017.05.10 11:15
Tegnap a jó eredmény ellenére nem volt kirobbanó öröm a Richter piacán. Pedig a cég még a bevételre és az operatív eredményhányadra vonatkozó előrejelzését is megemelte.

Az ERSTE elemzőinek számításai azt mutatják, hogy ez implicit 6-12 százalékkal magasabb üzemi eredményt jelent, mint amit a februári előrejelzés sugallt. Az aggodalom oka egyébként a nyomott bruttó marzsok és az emelkedő költségek. Az előbbiben az is szerepet játszik, hogy erős a piaci árverseny.

 

Ugyanakkor az új készítmények egyre jobban teljesítenek. Például a cariprazin értékesítés az USA-ban 53,6 millió dollár lett az első negyedévben az Allergan számai alapján. Így a 200 millió dollárt várhatóan lazán felülmúlhatja idén az eladott mennyiség értéke.

 

Richter bevételi tervszámai

 

S akkor még nem beszéltünk a bevezetés alatt, vagy bevezetés közeli állapotban levő gyógyszerekről. A részvény relatíve gyenge teljesítményében az is szerepet játszik, hogy az árazás a pozitív jövőkép jelentős részét már tartalmazza, így az árfolyamot a további jó teljesítményről érkező hírek fogják nagy valószínűséggel feljebb mozgatni.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák