Hírek > A fenntartható fejlődésről tárgyalt Áder János >

A fenntartható fejlődésről tárgyalt Áder János

2017.05.11 12:00
Magyarország fenntartható fejlődéséről tárgyalt Áder János köztársasági elnök szerdán több multinacionális cég vezetőjével.

Jakab Roland, a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) elnöke, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornának elmondta: bemutatták a köztársasági elnöknek a HEBC tagjai által a fenntarthatóság jegyében megvalósított legjobb gyakorlatokat.
    

Szót ejtettek a digitális transzformációról, arról, hogy milyen változásokra kell felkészülni, milyen lehetőségeket tartalmaznak azok az informatikai megoldások, amelyekkel korunk nagy problémáit, például a fenntarthatósághoz kapcsolódó kihívásokat kezelni lehet.
    

Az üzleti tanácsot számos szektorból érkező cég reprezentálja, egyebek mellett az élelmiszeripar, a vegyipar, az energetika, a távközlés és az informatika területéről. A cégek ismertették a Magyarországon a fenntarthatóság területén megvalósított jó gyakorlatokat, például a hulladékgazdálkodás, a vízfelhasználás, az informatikai alkalmazások használata terén, és ajánlásokat fogalmaztak meg. Igyekeznek összegyűjteni a javaslatokat, és viszonylag rövid időn belül eljuttatni az államfőhöz - mondta Jakab Roland.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) környezetvédelmi fenntarthatósági igazgatója elmondta: a multinacionális cégek általában globális terveket alkotnak. A köztársasági elnöknek az volt a kérése, ezeket próbálják meg lefordítani, megmutatni, pontosan hogyan fog ez működni a Magyarországon. Áder János szívesen venné a tanács javaslatait arról, hogyan lehet felgyorsítani Magyarországot egy információs társadalmi pályán - mondta az igazgató.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák