Hírek > Idén tovább bővülhet a támogatott agrárbiztosítások díjbevétele >

Idén tovább bővülhet a támogatott agrárbiztosítások díjbevétele

2017.05.11 13:00
Az elmúlt évhez képest 6-7 százalékkal, 8 milliárd forint fölé emelkedhet idén a támogatott mezőgazdasági biztosítások díjbevétele a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) várakozása szerint.
Idén tovább bővülhet a támogatott agrárbiztosítások díjbevétele

 A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az idei díjtámogatásban mindazok a gazdálkodók részesülhetnek, akik május 31-ig az egységes támogatási kérelem kitöltése alkalmával külön jelzik, hogy a támogatott növénybiztosítást igénybe kívánják venni, ez a nyilatkozat utólag azonban nem pótolható. A kérelmet a legcélszerűbb május 15-ig beadni, ezt követően ugyanis a támogatási összeget munkanaponként egy-egy százalékkal csökkentett mértékben fogadják csak el.
    

Évről évre dinamikusan nő a támogatott mezőgazdasági biztosítások állománya: míg az induló évben, 2012-ben másfél milliárd forint alatt maradt a teljes díjállomány, idén ez az érték várhatóan meghaladja a 8 milliárd forintot.
    

Az agrárbiztosítási rendszerben a gazdálkodók a támogatott körbe tartozó biztosítások díjának meghatározott százalékát kapják vissza utólagos díjtámogatásként. A FBAMSZ becslése szerint idén az "A" típusba tartozó, szántóföldi növényekre, borszőlőre és almára kötött csomagbiztosítások esetében a díj 55-60 százalékát fizetik majd vissza. A "B" típusba tartozó jégeső- fagy-, vihar- és tűzkárbiztosítások esetében 40, míg a többi ("C" típusú) támogatott biztosítások esetében szintén 40 százalék körüli lehet a visszatérítés.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A közlemény szerint Póczik András, a FBAMSZ elnökségi tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenképpen célszerű a művelésben lévő termőterület termelési értékének legalább 50 százalékára üzleti biztosítást kötni, ellenkező esetben a másik mezőgazdasági kárenyhítési pillérből, a kárenyhítési alapból a gazdálkodó csupán a megítélt juttatás felét kaphatja meg.
    

A támogatott agrárbiztosítások rendszerének hatékonyságát tovább növelhetné, ha kedvezőbb ütemezésű lenne a folyósítás. A visszatérítés ugyanis csak mintegy fél évvel a díjfizetést követően jelenik meg a termelők számláján, akiknek így akár több tízmillió forintot kell előfinanszírozniuk, egyúttal kedvező lenne, ha az állatbiztosításokat is bevonnának a rendszerbe, napjainkban a támogatás kizárólag a növénybiztosítási konstrukciókra vehető igénybe - írták.

   

Az országban négy biztosító - az Allianz, a Generali, a Groupama, illetve az osztrák Hagelversicherung fióktelepeként működő Agrár Biztosító - mezőgazdasági biztosítási termékei közül választhatnak a gazdálkodók.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák