Hírek > Mit vegyünk most? OTP, MOL, Richter vagy Telekom? >

Mit vegyünk most? OTP, MOL, Richter vagy Telekom?

2017.05.12 08:24
Hazai részvénypiaci körképünkben a magyar tőzsde blue-chip részvényeit vesszük most nagyító alá, és a gyorsjelentési szezon végeztével technikai szemmel és megnézzük melyik papírban milyen lehetőségek lehetnek.

Magyar Telekom

 

Várakozásainknak megfelelően a 200 napos mozgóátlaga alatt nyitott a Telekom a tegnapi reggelen. A teljes 25 Ft-os osztalék viszont nem tűnt el a grafikonról, ráadásul a nap folyamán némi korrekciós próbálkozást lehetett látni és gyenge zöld gyertya született. 22 Ft-os rés maradt nyitva, aminek a betöltése komoly feladatként tornyosul a jegyzés előtt.

 

A fő kérdés viszont továbbra is a mozgóátlag. A nagy magyar papírok több éve jó vételnek bizonyultak ezen szintjeiket közelítve, egyedül az OTP múlta alul a sajátját pár napja. Igaz, azóta be is bizonyította, hogy nem lehetetlen hamar visszaevickélni fölé. Kérdés, hogy várhatjuk-e ugyanezt most a Telekomtól, ami jó ideje gyengébben muzsikál. A menedzsment nem változtatott a célokon, de egyelőre a várható következő osztalék nagyságán sem.

 

Magyar Telekom részvény elemzés

 

A versenykörnyezet és a szabályozások miatt aggódnak a vezetők, pedig azt már beláthattuk, hogy Digi-IPO ide vagy oda, 2018 előtt a konkurens elméletileg nem tervez belépni a magyar piacra. Persze ha a befektetett pénzek átvándorolnak, az már más kérdés. Hajrá Telekom, húzz bele a következő pár napban! Ellenkező esetben bizonyára többen elpártolhatnak tőled.

 

OTP, MOL és Richter részvényekről ITT olvashatsz részletes friss elemzést.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák