Hírek > Az MNB visszavonta a Strategon működési engedélyét >

Az MNB visszavonta a Strategon működési engedélyét

2017.05.12 16:40
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Strategon Értékpapír Zrt. (Strategon) befektetési- és árutőzsdei szolgáltatási tevékenységét, a jegybank a feltárt működési jogsértések miatt arról is döntött, hogy miután a cég teljes körűen elszámol az ügyfeleivel és ezt az MNB-nek is igazolja, visszavonja a társaság működési engedélyét - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

  A közlemény szerint a Strategon a felfüggesztés ideje alatt újabb ügyféllel szerződést nem köthet és a meglévő ügyfeleivel szemben új kötelezettséget sem vállalhat, ugyanakkor a még fennálló ügyfél-szerződéseket teljesítenie kell.
    

A felfüggesztés addig tart, amíg a Strategon nem számol el teljes körüen az ügyfeleivel, vagy amíg a cég a fennálló kötelezettségeit más befektetési vállalkozás át nem vállalja, mindezekről a társaságnak értesítenie kell a jegybankot.
    

A közleményben felidézték, hogy az MNB december 22-én kiadott határozatában felszólította a Strategont, hogy működése mindenkor feleljen meg a jogszabályi előírásoknak és szavatoló tőkéjét töltse fel a jogszabályban meghatározott szintre. A jegybank később megállapította, hogy a társaság az előírt határidőben nem tett eleget a szavatoló tőke-feltöltési kötelezettségének, és több mint hat hónapja nem folytatja a részére engedélyezett árutőzsdei tevékenységet sem.
    

A Strategon Értékpapír Zrt. a tőkepiac egészéhez mérten csekély súllyal - a szektor értékpapír-állományára vetítve 0,14 százalék részesedéssel - és mintegy 600 szerződött ügyféllel rendelkezik.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák