Hírek > Lendületben az OTP >

Lendületben az OTP

2017.05.12 19:20
Erős negyedévet zárt az OTP Bank, a bevételek elsősorban az alacsony kamatok miatt mérséklődtek ugyan, de a kockázati költségek nagymértékű csökkenése segítette a jelentős nyereség kialakulását - mondta Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a pénzintézet pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Lendületben az OTP

Az OTP magyarországi tevékenységében kiemelkedőnek nevezte a jelzáloghitelezés alakulását, miután 2016 első negyedévéhez képest az új igénylések 50 százalékkal, a folyósítások pedig 48 százalékkal nőttek. Az OTP piaci részesedése a jelzáloghitelezésben 29,5 százalékot ért el, a megtakarításokból pedig a csoport piaci részesedése 30,6 százalék volt az első negyedévben.
    

A vezérigazgató-helyettes elmondta: az egy évvel korábbihoz képest a bank negyedéves adózott eredménye 54 százalékkal 52,86 milliárd forintra nőtt, a korrigált adózás utáni eredmény 40 százalékkal emelkedett.
    

Az orosz leánybank is érdemi nyereséget, 7,6 milliárd forintos adózott eredményt ért el.
    

A  jelzáloghitelek folyósítása az anyabanknál az első három hónapban 48 százalékkal, a személyi hiteleké ennél is gyorsabban, mintegy 70 százalékkal nőtt, és hasonló a tendencia Romániában és Bulgáriában is. A csoport nettó hitel/betét mutatója 68 százalékot ér el. A likviditási tartalékok 8,3 milliárd eurót tesznek ki.
    

A bank elemzői szerint magas gazdasági növekedési ütem várható a régióban, ugyanakkor a bank árbevétele nem tud emelkedni, mert a kihelyezések volumenének növekedése közben a hitelek kamatmarzsa folyamatosan csökken, az újonnan folyósított hitelek kamata pedig alacsony szinten marad.
    

Csonka Tibor, az OTP ügyvezető igazgatója kifejtette: az OTP csoport tavaly elindította az OTP eBIZ Kft-t. Az új fintech cég felhőalapú pénzügyi megoldást alkalmazva lehetővé teszi, hogy a vállalkozások egy felületen kövessék nyomon a számlákat és a banki átutalások kezelését.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák