Hírek > 10.000 Ft feletti OTP részvény célárak >

10.000 Ft feletti OTP részvény célárak

2017.05.17 10:15
Egymás után emelik a nagyobb házak az OTP-re vonatkozó célárfolyamukat. Tegnap a Morgan Stanley jött egy 10.000 forint feletti célárral, miközben az értékelési tartománya attól függően, hogy optimista vagy pesszimista szcenáriót vizsgált, 5 és 14 ezer forint között szórt - olvashatjuk az ERSTE mai elemzésében.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a két szélsőértékre inkább zéró valószínűséget adtak az elemzők, és 100 százalékos meggyőződésük van az alap szcenárió tekintetében. Ma pedig a Citi emelte meg jelentősen a célárfolyamot 9.965 forintra a korábbi 8.910 forintról.

 

Az OTP részvény tőzsdei árfolyama

 

 

A MS esetében az ok az eredményvárakozások emelése volt, s valószínűsíthető ez a lépés a Citi esetében is. Hiszen egy nagyon meggyőző első negyedéves eredményt láthattunk az OTP-től, ráadásul úgy tűnik, hogy a nettó kamatmarzson a nyomás megszűnőben van. Sőt a hitelvolumenek is (jelzálog) növekedésnek indulhatnak. Mindeközben ma reggel a Raiffeisen is „brutálisan” jó eredményt tett közzé.

 

Közel duplázta az eredményét tavalyhoz képest (pro-forma az összeolvadás miatt). A céltartalékok csökkentek, a bevételek pedig növekedtek. Még a nettó kamatbevétel is! Mindeközben a céltartalékok csökkentek tavalyhoz képest. Ez pedig sokkal egészségesebb bankgazdasági környezetet sugall.

 

Ha szeretnél Te is OTP részvényt venni, szakmai segítséget kaphatsz hozzá az alábbi gomb megnyomásával.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák