Hírek > Szárnyal az euró, adják a dollárt >

Szárnyal az euró, adják a dollárt

2017.05.17 12:45
Megállíthatatlanul erősödik az euró a dollárral szemben, miután három nap leforgása alatt 2%-ot emelkedett a kurzus.

Egyrészről ez a dollár gyengülésének köszönhető, azt követően, hogy újabb információk láttak napvilágot, amik megkérdőjelezik Donald Trump hitelességét az elnöki székben. Másrészről tegnap az eurózónás ZEW index jelentős pozitív meglepetést okozott, így ezek eredőjeként az EUR/USD kurzus nagy lendülettel törte át az 1,1-nél húzódó ellenállást.

 

eurusd árfolyam

Kattints a grafikonra, hogy élőben is lásd!

 

Ma reggelre már az 1,11-es szinten tartózkodik az árfolyam, és amennyiben megerősítésre kerül a kitörés, további emelkedés jöhet.

 

A forinttal szemben is megmutatkozni látszik az euró ereje, ugyanis miután az EUR/HUF kurzus két napja letörte a 200 napos mozgóátlagot, ma reggelre sikerült ehhez a szinthez visszakapaszkodnia. Jelenleg 309,6 forinton tartózkodik a kurzus, és a további irányt az mutathatja, hogy merre indul el erről a szintről az árfolyam.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák