Hírek > Nagyot ugrott az európai üzleti hangulat >

Nagyot ugrott az európai üzleti hangulat

2017.05.17 16:00
Nagyot ugrott Európában az üzleti hangulat a ZEW felmérése alapján. Németországban a jelenlegi gazdasági helyzetet mérő index értéke 80,1 pontról 83,9 pontra emelkedett, felülmúlva a 82,0 pontos várakozást. A jövővel kapcsolatos várakozásokat mérő alindex is emelkedett 19,5 pontról 20,6 pontra, de ez alulmúlta a várakozásokat. Igazán nagy megugrás az eurózónás adatban volt, ott ugyanis a várakozások 26,3 pontról 35,1 pontra ugrottak. Ebben valószínűleg szerepe van Macron megválasztásnak is, mely növelte az optimizmust Franciaország és az egész EU gazdaságát illetően.
Nagyot ugrott az európai üzleti hangulat

 

Az előzetes becslések alapján az Eurózóna GDP-je a várakozásokkal összhangban 1,7%-kal bővült év/év alapon.
Médiaértesülések szerint Olaszország alacsony gazdasági növekedési üteme miatt az Európai Bizottság kicsit megengedőbb lehet a hiány tekintetében és az eredeti 0,6%-os költségvetési hiánycélt megemelheti annak érdekében, hogy a költségvetésnek legyen mozgástere a növekedés támogatásához.
Az EU a lehető legtranszparensebben szeretné a Brexit tárgyalásokat lefolytatni, míg Nagy-Britannia szeretné a tárgyalási folyamat részleteit titkosan kezelni. Piaci szempontból a nagyobb nyilvánosság pozitív lenne, mert így folyamatosan érkezhetnének a friss információk, nem pedig a végén egy csomagban sokkszerűen szembesülnének vele a befektetők.

Az előzetes becslések alapján az Eurózóna GDP-je a várakozásokkal összhangban 1,7%-kal bővült év/év alapon.Médiaértesülések szerint Olaszország alacsony gazdasági növekedési üteme miatt az Európai Bizottság kicsit megengedőbb lehet a hiány tekintetében és az eredeti 0,6%-os költségvetési hiánycélt megemelheti annak érdekében, hogy a költségvetésnek legyen mozgástere a növekedés támogatásához.Az EU a lehető legtranszparensebben szeretné a Brexit tárgyalásokat lefolytatni, míg Nagy-Britannia szeretné a tárgyalási folyamat részleteit titkosan kezelni. Piaci szempontból a nagyobb nyilvánosság pozitív lenne, mert így folyamatosan érkezhetnének a friss információk, nem pedig a végén egy csomagban sokkszerűen szembesülnének vele a befektetők.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák