Hírek > Problémákba ütközhet az USA laptopokat kitiltó szabályozása >

Problémákba ütközhet az USA laptopokat kitiltó szabályozása

2017.05.18 13:00
Problémákba ütközhet az USA laptopokat kitiltó szabályozása, miután egy nagy globális utasszállító cég jelezte több ország kormányának, hogy a laptopok kitiltása kb. 1,1 milliárd dollár veszteséget okozna évente, illetve újabb biztonsági aggályokat vet fel - írja mai elemzésében az Equilor.
Problémákba ütközhet az USA laptopokat kitiltó szabályozása

EU és USA kormánytisztviselők a napokban találkoznak és a beszélgetés során várhatóan meghosszabbításra kerül a Közel – Keletre és Afrikára vonatkozó jelenlegi szigorítás. A jelenlegi szigorítás 350 járatot érint, de ha ki lenne terjesztve Európára is, akkor újabb 390 járat lenne érintett. Ráadásul ezzel újabb problémák kerülhetnek elő, hiszen a gépek csomagterében tartott nagymennyiségű koncentrált lítium ion akkumulátor erősen robbanásveszélyes lehet. Az európai hatóságok ezért alternatív intézkedések bevezetését javasolnák, úgy mint a robbanóanyag származék detektorok bevezetése, megerősített biztonsági kapuk és a furcsán viselkedő emberek kiszűrése.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák