Hírek > Egy generáció alatt a megtakarítás többszörösének megfelelő hozamtól eshetünk el >

Egy generáció alatt a megtakarítás többszörösének megfelelő hozamtól eshetünk el

2017.05.18 17:30
A megtakarítási piac egyik csúcsidőszakát jelenti a május, hiszen a tavalyi céges eredmények után a tulajdonosok jellemzően ilyenkor döntenek az adott vállalkozás nyereségéről. A rájuk jellemző nagyobb portfólióméret esetén azonban a hosszú távú stratégiai alapot biztosító eszközök mellett fontos a piaci kilátásokhoz dinamikusan, akár havonta igazítható, többlethozamot nyújtó szatellit elemeket is beépíteni, mivel a túl alacsony kockázatvállalás miatt egy generáció alatt akár a megtakarítás többszörösének megfelelő hozamtól is eleshetünk – tanácsolja a K&H.
Egy generáció alatt a megtakarítás többszörösének megfelelő hozamtól eshetünk el

A privátbanki ügyfelek világában jellemzően két szezonális csúcs van: egyrészt a most májusi osztalékfizetési időszak, másrészt az év végi adóoptimalizálás. „A cégtulajdonosok jellemzően a tavalyi eredmények számbavételét követően, tehát ilyenkor májusban döntenek a vállalkozással elért profit sorsáról. Alapvető hüvelykujj szabály, hogy a megtakarítás nagyságával párhuzamosan növekszik a befektetési időtáv és a kockázatvállalási képesség is, ezért mindkét tényező kiemelkedően fontos akkor, ha hosszú távon, akár generációkon keresztül szeretnénk megőrizni, sőt, növelni megtakarításunk értékét” – mondta el Horváth István, a K&H Private Banking igazgatója.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

„Míg a befektetési időtáv viszonylag egyszerűen megadható, addig a kockázatvállalási képesség meghatározása ennél jóval összetettebb, ugyanakkor döntő fontosságú lépés. Ehhez legalább két tényező, a kockázatvállalási kapacitás és a kockázatvállalási étvágy feltérképezése szükséges, amelynél az előbbi a komolyabb anyagi probléma nélkül átvészelhető maximális veszteség mértékét, az utóbbi pedig az árfolyamingadozások tolerálásának képességét jelenti” – mondta el Horváth István. „E két összetevő azonban nem külön-külön, hanem leginkább egymáshoz viszonyítva értelmezhető: ha a kockázatvállalási képesség nagyobb, mint a kockázati étvágy, akkor a befektető jelentős hozamtól esik el. Ennek mértéke pedig egy generáció alatt akár a megtakarítás többszöröse is lehet!” – hangsúlyozta ki szakember.

 

„Fordított esetben viszont, tehát amikor túlzott kockázatot vállal a befektető, egy váratlan piaci esemény meggondolatlan, komoly veszteséget okozó lépésre ösztönözheti. Ilyen jól ismert helyzet volt például, amikor 2009-ben a befektetők egy jelentős része a nagyobb veszteség elkerülése miatt azonnal szabadulni próbált részvénypiaci befektetéseitől” – tette hozzá a szakember.

 

Se túl kevés, se túl sok?


A privátbanki szakemberek éppen ennek az egyensúlynak a megteremtésében tudnak segítséget nyújtani, és ennek megfelelően a középtávon gondolkodóknak már egészen szofisztikált portfóliót érdemes összeállítani a kockázatvállalási képesség és időtáv függvényében. „A személyre szabott vagyontervezés keretében a nagyobb portfólióméretből adódóan olyan sokszínű befektetési eszköztárat alkalmazunk, amely nemcsak a kockázatok megosztására alkalmas, de hosszabb távon látványos, akár a megtakarítás többszörösének megfelelő többlethozam is elérhető vele” – mondta el Horváth István.

 

„A hosszú távú stratégiára fókuszáló elemek, mint a vegyes összetételű befektetési alapok és életbiztosítások ezért – természetesen a kockázatvállalási kapacitásnak és étvágynak megfeleltetve – kiegészülnek olyan, ún. szatellit eszközökkel, mint a vállalati részvények, nyersanyagbefektetések és abszolút hozamú alapok. Ezek a piaci kilátásokhoz dinamikusan alakítható kiegészítő eszközök azonban csak addig vannak a portfólióban, amíg többlethozamot termelnek, esetenként akár csak 1-2 hónapig. Használjuk tehát ki a nagyobb megtakarítás, a szélesebb lehetőségek és a felkészült privátbanki tanácsadók nyújtotta előnyöket” - tanácsolja a privátbanki szakember. 

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák