Hírek > 8,8%-ot zuhant a brazil tőzsde! >

8,8%-ot zuhant a brazil tőzsde!

2017.05.19 09:30
Hatalmasat zuhant a brazil tőzsde az újabb korrupciós, politikai botránynak köszönhetően.

Akkorát (10 százalék), hogy még 30 percre fel is kellett függeszteni a kereskedést, hogy utána 8,8 százalékos mínuszban zárjon a börze.

 

bovespa brazil tőzsde index

 

Sőt a brazil reál is hasonló mértékben esett az amerikai dollárral szemben.

 

Mindeközben a Trump-féle politikai botrány következtében kialakult aggodalom elmúlóban van a piacokon, vagy legalábbis a megfelelő esés után újra észak felé kacsingatnak a piacok. Vagyis a legújabb botránynak már nincs hatása a nemzetközi piacokra. Ez is azt jelzi, hogy továbbra is inkább fellendülőben lévő gazdasági kilátások határozzák meg a teljesítményt, hiszen a korreláció továbbra sem túl erős a piacok között.

 

Ezt mutatja a magyar börze leválása is a nemzetközi trendekről, hiszen pl. tegnap is felülteljesítő volt a magyar piac.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák