Hírek > A májusi jégeső is aranyat ér? >

A májusi jégeső is aranyat ér?

2017.05.24 04:00
Az elmúlt évek tapasztalatai szerint nem árt felkészülni, hiszen az Allianz Hungária Zrt. kárstatisztikái szerint májusban többször annyi viharkár történik, mint az év többi hónapjában, és ha az elmúlt két hétre tekintünk, úgy hihetjük, hogy ez alól az idei év sem lesz kivétel.
 A májusi jégeső is aranyat ér?

A májusi eső aranyat ér – sokan ismerjük ezt a népi mondást. A májusi eső régen a jó mezőgazdasági termés ígéretét hozta magával, azonban manapság egyre gyakoribbak a hirtelen lecsapó, nagyerejű viharok, és a korábbi évekkel összevetve némi emelkedés tapasztalható a vihar jellegű károk volumenét illetően. 2009 és 2016 között összesen több mint 60 ezer májusi viharos időjárással kapcsolatos kárbejelentés érkezett az Allianz Hungária Zrt.-hez, ami a hét év alatt bekövetkezett összes viharkár egyötödét tette ki. 


A május 13-i viharos időjáráshoz kapcsolódóan több mint 700 db kárbejelentés érkezett máig, a bejelentések közel 40 százaléka jégveréskár, 27 százaléka viharkár, és a kárigények 19 százaléka mögött felhőszakadás vagy villámcsapás indukciós hatása áll, a további károk tekintetében kisebb mértékben volt jellemző beázáskár és árvízkár. Alapvetően az ország északi részét sújtotta koncentráltan a május 13-i vihar, de az Allianz az ország minden területéről fogadott kárbejelentéseket vihar-, felhőszakadás- és jégkárokkal kapcsolatban.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A tapasztalatok alapján jellemzően a lakossági vagyonkárok nagy hányada olyan kisebb méretű, egyszerűbb kár, ahol alkalmazható az egyezségen alapuló kárrendezés, ami jelentősen felgyorsíthatja a folyamatot. Hogy elkerüljük a komolyabb károkat vagyontárgyainkban, érdemes pár tanácsot megfogadni.


Az Allianz jó tanácsai a viharos időjárásból származó károk megelőzésére:

  • A híradásokban, illetve az interneten érdemes nyomon követni a várható időjárást és a kiadott figyelmeztetéseket.
  • Viharos időjárás esetén ügyeljen arra, hogy a nyílászárók zárt állapotban legyenek.
  • Erős széljárásnál célszerű a teraszokon, erkélyeken minden könnyen mozdíthatót rögzíteni, vagy szélvédett helyre rakni.
  • Évente legalább egy alkalommal és az erős széllel járó időjárást követően javasolt a tetőburkolatok, tetőcserepek áttekintése, mellyel megelőzhetjük, hogy a már sérült tetőben további károk keletkezzenek, illetve elkerülhetjük, hogy a sérüléséből eredő nyíláson keresztül az eső az épületbe jutva további károkat okozzon.
  • Zivatar idején ajánlott az elektromos készülékek csatlakozóit kihúzni a konnektorból a villámlás okozta túlfeszültségből eredő károk megelőzése érdekében.
  • Mélyebben fekvő helyiségek, domboldali, hegyoldali ingatlanok esetében célszerű gondoskodni a megfelelő vízelvezetésről, nem csak a saját, hanem a közterületről bezúduló víz esetén is. 
  • Viharjelzés esetén célszerű az autót garázsba, vagy fedett helyre vinni, ha ez nem megoldható, kerüljük a fák alatti parkolást.
  • A kényes mezőgazdasági növényzetet lehetőleg fóliázzuk le, a mezőgazdasági gépeket pedig állítsuk be a tárolóba.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák