Hírek > Új amerikai részvényalapot indít a 25 éves Budapest Alapkezelő >

Új amerikai részvényalapot indít a 25 éves Budapest Alapkezelő

2017.06.15 06:00
Az idén 25 éves Budapest Alapkezelő Budapest USA Részvény Alap néven új ország specifikus alapot indít, amely kihasználva az Egyesült Államok részvénypiacának kiváló hozamait a Standard & Poor’s 500 index vállalatainak részvényeibe fektet. Az alapkezelő teljes kezelt vagyona 2017. első négy hónapjában 2%-kal 548,6 milliárd forintra emelkedett, az első negyedév végén pedig 8,45%-os piaci részesedést ért el.
Új amerikai részvényalapot indít a 25 éves Budapest Alapkezelő

A világszerte tapasztalható alacsony kamatszintek miatt a befektetők figyelme egyre inkább a részvénypiacok felé fordul. 2007 óta jelentősen lecsökkent az alacsony kockázatú eszközökkel elérhető hozampotenciál, ezért az inflációt meghaladó hozamlehetőséget kínáló részvénybefektetések a Budapest Alapkezelő termékfejlesztésében is központi szerepet játszanak. Az Egyesült Államok piaca 2016 végén a globális piac 53,2%-át tette ki, ezzel a legnagyobb szereplőnek számít, és egyben a világ egyik legegészségesebb gazdaságának tekinthető. Ezért a Budapest Alapkezelő évek óta ajánlja ügyfeleinek az amerikai piacot, mivel úgy véli, az itt elérhető befektetési lehetőségek továbbra is kiváló növekedési potenciállal rendelkeznek. Jó példa erre a tavaly kiemelkedő, 7,64%-os éves hozamot realizáló Budapest US95 Plusz Alap*, amely az Egyesült Államok jellemzően alacsony ingadozású és magas osztalékkal rendelkező top 50 részvényébe fektetett.

 

Az amerikai piac iránt továbbra is növekvő érdeklődést látva hozta létre a Budapest Alapkezelő első ország specifikus részvényalapját, amely Budapest USA Részvény Alap néven a Budapest US95 Plusz Alap utódjaként kerül a portfólióba. Az alap a Standard & Poor’s 500-as indexe alapján az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalatának részvényeiből válogat. Mivel jelenleg a technológiai, az egészségügyi, valamint a tartós fogyasztási cikkek szektora teljesít a legjobban, így a kosárba többek között olyan innovatív nagyvállalatok részvényei kerülnek, mint az Alphabet, az Apple, a Netflix, a Tesla, a Pfizer, a Johnson & Johnson, az Amazon és a Wal-Mart. Az új alap alapkezelői díja a piacon az egyik legalacsonyabb lesz.

 

 „Az új részvényalapunk elsősorban azon befektetők számára ajánlott, akik hosszú távon gondolkodnak, és az átlagosnál magasabb hozam érdekében hajlandóak több kockázatot is vállalni” – mondta Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója. „Tapasztalataink azt mutatják, hogy sok ügyfél inkább a biztonságosabb, rövidtávra szóló, összességében viszont alacsony hozamú eszközöket választja akár hosszú éveken keresztül is, holott egy kockázatosabb, hosszútávra szóló eszközzel magasabb hozamot érhetne el. A mi feladatunk, hogy az ügyfelekkel megismertessük ezen befektetések előnyeit, a kockázatkezelés lehetőségeit, illetve megmutassuk nekik, hogy szakembereink segítségével ezeken a befektetéseken keresztül hogyan alakíthatják ki a céljaikhoz leginkább illeszkedő portfóliót.”

 

A 2017-es év jól indult a Budapest Alapkezelőnél: április végéig a teljes kezelt vagyon 2%-kal 548,6 milliárd forintra emelkedett, míg az alapokban kezelt vagyon 484,1 milliárd forintra nőtt, ami 1,2%-os növekedést jelent tavaly év végéhez képest. A Budapest Alapkezelő piaci részesedése az idei első negyedév végén 8,45% volt (forrás: BAMOSZ). A Budapest Alapkezelő által elért növekedés legfőbb motorja a Paradigma és Paradigma Plusz alapjainak kiváló teljesítménye (a Paradigma Alap 4,76 %-os, a Paradigma Plusz Alap pedig 6,51%-os hozamot ért el a 2015.12.31-2016.12.30 közötti időszakban), amelyekbe mintegy 15 milliárd forint áramlott be 2017 első öt hónapjában. Hasonlóan jól kezdte az évet a 2015 őszén indult Prémium Portfólió Alapok Alapja is, amelybe 2,6 milliárd forintot fektettek, míg a Budapest Esernyő Alap részalap portfólióiba 6,5 milliárd forint áramlott be ugyanebben az időszakban. 

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák