A Saxo Bank csatlakozott a Nemzetközi Devizapiaci Magatartási Kódexhez

A bank üdvözli a kezdeményezést, amely kulcsfontosságú a devizapiac egységessége szempontjából, és ez irányú elkötelezettségét a működési feltételeinek nyilvánossá tételével is megerősíti

A Saxo Bank csatlakozott a Nemzetközi Devizapiaci Magatartási Kódexhez

Az online kereskedési és befektetési specialista Saxo Bank aláírta a Nemzetközi Devizapiaci Magatartási Kódexet (Kódex). A Kódex célja, hogy fejlessze az ágazati sztenderdeket, és a devizapiac szereplői között széles körben terjessze az ágazatban kialakult legjobb gyakorlatokat. A Kódex az egész szektor által támogatott, mintegy kétéves időszak folyamán megvalósított együttműködés eredménye, amelyben a világ tizenhat különböző joghatósága alá tartozó központi bank és piaci szereplő vett részt. 

 

A kezdeményezés célja, hogy elősegítse a nemzetközi intézményi devizapiac konzisztenciáját, a piac iránti bizalmat és a piac hatékony működését, mivel a piacot számos bizalomcsökkentő esemény sújtott, többek között kereskedői visszaélések, az ügyfelek bizalmának meggyengülése, az érdekek különbsége és a megrendelések nem megfelelő kezelése. 

 

A nyitottság és az átláthatóság támogatását a bank a működési feltételeinek nyilvánossá tételével is megerősíti, így betekintést biztosít a brókerek ösztönzési rendszerébe, a kereskedés megalapozottságába, a tőkeáttételi viszonyokba és az eredmény alakulásába.

 

Kim Fournais, a Saxo Bank vezérigazgatója és társalapítója elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy a Bank of England állandó devizapiaci bizottságának tagjaként részt vehettünk ennek a rendkívül fontos és példa nélkül álló, a szektor egészét érintő kezdeményezés véleményezésében és szövegezésében. Élen kívánunk járni az átláthatóság megvalósításában, ezt bizonyítja a Kódex aláírása és a működési feltételeink nyilvánossá tétele is, amellyel érdekközösséget teremtünk az ügyfeleinkkel. Erősíteni kívánjuk a piac egységességét, a piac iránti bizalmat, és megoldást kívánunk adni azoknak az ügyfeleknek, akik szolgáltatót keresnek.”

 

A Kódex, amelyet a devizapiac alapelvei mentén alkottak meg, biztosítani fogja, hogy a devizapiaci kereskedést az egységesség és az átláthatóság jellemezze. Ezen felül a felelősségi viszonyok tisztázásával és a piaci szereplők közti ellenőrzési és együttműködési lehetőségek bővítésével a Kódex elősegíti a bizalom növekedését a piacon. 

 

A Kódex kapcsán Kurt vom Scheidt, a Saxo Bank globális devizaüzletágvezetője elmondta: „A Kódex egyedülálló módon a devizapiaci szegmens egészét fogja át, a piaci szereplőktől a kereskedési platformokig, globális szinten. Mindez biztosítani fogja azt, hogy a lefektetett szabályrendszert mindenki egységesen használja, egyenlő feltételeket teremtve ezzel a piaci szereplők számára, és visszaállítva az átláthatóságon és konzisztencián alapuló versenyhelyzetet”.

 

A Saxo Bank úgy véli, hogy egy jól működő devizapiac minden piaci szereplő érdekét egyformán szolgálja. A Kódex alapelveket és legjobb gyakorlatokat rögzít, amelyek a piac számára útmutatóként szolgálnak – nem maradnak ki azok a területek sem, amelyek esetében még van bizonyos fokú bizonytalanság az alkalmazandó irányelvek tekintetében.

 

„Míg más piacokon már láttunk hasonló önszabályozó kezdeményezéseket, a devizapiaci résztvevők között azonban még sosem volt ilyen szintű együttműködés. A Kódex széles körű ismertsége alapvető fontosságú annak érdekében, hogy a piaci szereplők ellenőrizhessék versenytársaik gyakorlatát, és ilyen módon biztosíthassák, hogy a rossz gyakorlatok és a piaci visszaélések eltűnjenek a devizapiacokról. Amennyiben sikeresnek bizonyul, úgy a Kódex mintaértékű lehet, és sorvezetőül szolgálhat hasonló kódexek kialakításához a többi eszközosztályban is.” – tette hozzá vom Scheidt.

 

A Saxo Bank működési feltételei itt tekinthetők meg: home.saxo/about-us/enhanced-disclosure 

 

A Saxo Bank korábbi intézkedéseivel is támogatta az átláthatóságot:

 

A Saxo Bank úgy véli, hogy a nyílt és átlátható piacok, valamint a szolgáltatók és az ügyfelek érdekeinek összhangja tényleges lehetőséget biztosít majd a brókerek megkülönböztetésére. Éppen ezért a Saxo mindig is a devizakereskedelem átláthatóságának és hatékonyságának növelését tartotta egyik fő céljának. 

 

2016 novemberében a bank bevezette a Megbízás-vezérelt Teljesítést a spot deviza, a határidős deviza és a CFD ügyletekben, ami nagyobb likviditást, erősebb kontrollt és átláthatóságot, valamint kedvezőbb árakat eredményezett az ügyfelek számára. 

 

A Saxo élenjárt abban is, hogy nyilvánosságra hozta az ügyfélmegbízások teljesítésére vonatkozó végrehajtási politika részleteit is, amelyből az ügyfelek megtudhatták, hogy a bank pontosan milyen módon hajtja végre a megbízásaikat. Emellett a Saxo Bank nyilvánosságra hozta a megbízások végrehajtására vonatkozó statisztikáit is, hogy az ügyfelek a lehető legmegalapozottabb döntést tudják meghozni, amikor brókert választanak maguknak.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Vegyes forintmozgás kora reggel

A forint az euróhoz és a dollárhoz képest erősödött, a frankkal szemben viszont gyengült péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 27. 08:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző estihez képest a nemzetközi devizapiacon.
2021. 08. 26. 08:00
Megosztás:

Kicsit erőre kapott a forint

Erősödött kissé a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2021. 08. 25. 21:00
Megosztás:

A legjobb támogatás, amiről még nem hallottál

A magyar munkáltatók számára elérhető a lehetőség, hogy egészségpénztári keretek között célzott szolgáltatások révén támogassák munkavállalóikat, könnyítve ezzel az egészségmegőrzéshez és a családi kiadásokhoz kapcsolódó terheiken. Bár a hazai cégek már 2019-től választhatják ezt a kedvező adózású támogatási formát, egyelőre még nem terjedt el széles körben – hívja fel a figyelmet az OTP Egészségpénztár.
2021. 08. 25. 14:00
Megosztás:

Alig mozdult a forint

Alig változott, vegyesen mozgott a forint árfolyama a vezető devizákkal szemben szerda reggel a bankközi piacon kedd kora estéhez viszonyítva.
2021. 08. 25. 07:00
Megosztás:

Az MNB szeptemberben méri fel a kamatemelések eredményeit

A monetáris tanács a szeptemberi inflációs jelentés ismeretében értékeli átfogóan a kamatemelési ciklus eredményeit és azonosítja az inflációs kilátásokat övező kockázatokat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntés indoklásában.
2021. 08. 24. 23:00
Megosztás:

Javította a cseh gazdasági prognózist a prágai pénzügyminisztérium

Javította a cseh gazdasági előrejelzését a prágai pénzügyminisztérium. A kedden nyilvánosságra hozott új előrejelzése szerint az idén 3,2 százalékkal fog emelkedni a bruttó hazai termék (GDP) Csehországban, míg áprilisban a tárca 3,1 százalékos növekedést várt.
2021. 08. 24. 22:00
Megosztás:

Tovább erősödött a forint

Fél százalékkal emelkedett a forint árfolyama kedden a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon az MNB elemzői várakozásoknak megfelelő kamatemelését követően.
2021. 08. 24. 20:00
Megosztás:

Erősödött reggelre a forint

Erősödött kissé a forint kedd reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben az előző esti árfolyamához képest.
2021. 08. 24. 08:30
Megosztás:

Ősztől újra törlesztene a még moratóriumban lévők nagy többsége

Pozitív, jövőközpontú és a problémák megoldására irányuló kommunikációt várnak a pénzügyi szolgáltatójuktól a lakossági ügyfelek a koronavírus-járvány okozta új környezetben – derül ki a CIB Bank nemrégiben a saját ügyfélkörében elvégzett online kutatásából. Az immár második alkalommal elvégzett felmérés alapján a válaszadók legnagyobb félelme változatlanul az, hogy egy családtagjuk elkapja a koronavírust, miközben az anyagi biztonságért inkább a fiatalabb, az egészségéért pedig az idősebb generáció aggódik jobban. A CIB Bank még hitelmoratóriumban lévő lakossági ügyfeleinek többsége szeptember után inkább már újra törlesztene.
2021. 08. 23. 23:00
Megosztás:

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama

Vegyesen alakult, alig változott hétfőn a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
2021. 08. 23. 19:30
Megosztás:

Forinterősödéssel indult a hét

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora reggel a péntek esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 23. 08:00
Megosztás:

Erősödött a forint estére

Erősödött a forint a vezető devizákkal szemben péntek kora este a bankközi piacon reggelhez képest.
2021. 08. 20. 21:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint

Vegyesen mozgott a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök kora este a reggeli szintekkel összevetve.
2021. 08. 19. 20:00
Megosztás:

Semmi meglepetés, mégis nagyot esett az amerikai tőzsde

A Federal Reserve tegnap közzétett jegyzőkönyve nem szolgált új információval az amerikai jegybank monetáris politikáját illetően.
2021. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Gyengült a forint reggelre

Gyengült csütörtök reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon.
2021. 08. 19. 08:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök kora este a reggeli szintekkel összevetve.
2021. 08. 18. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött kissé a forint szerdán reggelre az előző esti árfolyamához képest.
2021. 08. 18. 08:00
Megosztás: