Hírek > A szélvihar miatt több ezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban >

A szélvihar miatt több ezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban

2017.06.23 17:00
Több ezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban a rendkívül heves szélvihar következtében, amely péntekre virradó éjjel söpört végig az országon. A kiadós esővel, helyenként jégesővel kísért vihar komoly problémákat okozott a vasúti közlekedésben is.
A szélvihar miatt több ezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban

A prágai közszolgálati rádió péntek reggeli jelentése szerint a CEZ energetikai csoport hálózatában mintegy 5-6 ezer, míg az E.On csoport hálózatában mintegy 8 ezer háztartásban szakadt meg az áramszolgáltatás. A reggeli órákig összesen mintegy 4 ezer háztartásban sikerült felújítani az áramszolgáltatást, de a problémák megoldása péntek estig, szombat reggelig eltart. Egy tucatnyi helyen ugyanis a magasfeszültségű disztribúciós hálózat is megsérült.
    
A legnagyobb gondok Dél-Csehországban és Morvaország középső, illetve déli részein vannak, de nagyszámú probléma keletkezett Közép- és Kelet-Csehországban is.
    
A cseh vasutak közlése szerint főleg Dél-Csehországban és Dél-Morvaországban több tucat helyen fennakadások vannak a vasúti forgalomban, mert a vihar következtében fák, ágak, villanyoszlopok dőltek a sínekre, amelyeket meg kell tisztítani. Mintegy háromtucatnyi vonalon ezért komoly késésekre kell számítani. Fennakadások vannak a forgalomban a Prága-Brünn nemzetközi fővonalon is.
    
A tűzoltóknak az éjjeli órákban mintegy 800 alkalommal kellett beavatkozniuk, elsősorban a közutak megtisztítására a kidőlt fáktól. 

A biztosítók szerint a tomboló szélvihar több tucatnyi szabadban parkoló személygépkocsiban is kárt okozott, elsősorban a kidőlt fák, letört ágak következtében.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák