Hírek > Macedónia év végéig meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet >

Macedónia év végéig meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet

2017.06.30 05:30
Az év végéig meghosszabbította a migrációs válsághelyzetet a macedón parlament csütörtökön, a biztonsági szervek szerint ugyanis a migrációs nyomás bármelyik pillanatban felerősödhet.
Macedónia év végéig meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet

A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint a szkopjei képviselőház egyhangúlag fogadta el a kormány javaslatát, miszerint további fél évvel, azaz december 31-ig hosszabbítsák meg a válsághelyzetet Macedónia déli és északi határövezetében.
   
Rendkívüli állapotot és válsághelyzetet először 2015 augusztusában rendeltek el, amikor a nyugat-balkáni országba naponta tízezrével érkeztek az illegális bevándorlók.
   
A válsághelyzet meghosszabbítása lehetővé teszi, hogy a rendőrség és a katonaság hatékonyabban és gyorsabban lépjen fel a görög-macedón határ "legforgalmasabb" részein.
   
Oliver Szpaszovszki belügyminiszter kijelentette, Szkopje nem tervezi, hogy újabb befogadóközpontokat építsen a migránsok számára, a meglévőket azonban egyelőre nem zárja be. A belügyi tárca vezetője hozzáfűzte, hogy a határvédelemben és a migráció megfékezésében együttműködik a szomszédos országokkal, és az Európai Unió, valamint a visegrádi országok is segítik a hatékony határvédelmet. Jelenleg mintegy száz külföldi (magyar, szerb, szlovén, cseh, lengyel, szlovák és horvát) rendőr teljesít szolgálatot a macedón határon.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák