Hírek > Veszteséges hét az amerikai tőzsdén >

Veszteséges hét az amerikai tőzsdén

2017.07.01 02:00
A várhatóan nyereséges zárással is veszteséges hetet fejeznek be pénteken a főbb amerikai tőzsdeindexek.
Veszteséges hét az amerikai tőzsdén

Pozitív kezdés után mindvégig nyereséges tartományban mozogtak pénteken a Wall Street indexei, a főként fejlett technológiai cégek részvényeit jegyző Nasdaq piac Composite indexe azonban tett néhány kitérőt a negatív tartományba is.
   
A zárás előtt két órával a DJIA-30 index 0,4 százalék, az S&P-500 index 0,3 százalék, a Nasdaq Composite index 0,2 százalék nyereséget mutatott.
   
Az S&P-500 index a legjobb úton halad afelé, hogy a 2013 első félévi 12,6 százalék óta a legnagyobb első féléves nyereségét halmozza fel, hiszen már 8,3 százalékkal nőtt az év eleje óta. A DJIA idén elért 8,1 százalékos nyeresége is 2013 óta a legnagyobb. A Nasdaq Composite viszont már 14,2 százalékkal emelkedett az idén és ez 2009 első féléve óta a legjobb eredménye.
   
A hetet azonban mindhárom index veszteséggel fejezi be, elsősorban a technológiai részvények negatív korrekciója miatt. Az idén eddig a technológiai ágazat papírjai teljesítettek a legjobban, mutatójuk több, mint tizenöt százalékkal erősödött, ami már profitkivételre tette éretté a részvények többségét. Ennek megfelelően az ágazati mutató a hónapot mintegy két százalékos csökkenéssel zárja.
   
Az S&P-500 és DJIA indexek pénteki emelkedése jórészt a Nike árfolyamnyereségének volt köszönhető. A Nike bejelentette termékei értékesítését az Amazon.com portálon. A Nike részvénye közel tíz százalékkal erősödött.
   
Az olaj ára pénteken már sorban a hetedik egymást követő napja emelkedett, de ezzel együtt is 16 százalék csökkenéssel a legrosszabb első félévi teljesítményét fogja tudni felmutatni 1998 óta, amikor 19 százalékot veszített.
   
A pénteki áremelkedést az amerikai termelő kutak számának január óta az első alkalommal a múlt héten bekövetkezett csökkenése váltotta ki. A WTI ára pénteken 2,09 százalékkal hordónként 45,87 dollárra, a Brent 1,97 százalékkal 48,57 dollárra emelkedett.
   
Az arany ára 0,17 százalékkal unciánként 1243,68 dollárra csökkent péntek3en. Az aranynak a mostani lesz az első veszteséggel zárt hónapja az év eleje óta, úgy két százalékos. Az első félévet viszont az arany azzal a nyolc százalékos nyereséggel fejezi be, amit szinte teljes egészében már az első negyedévben felhalmozott.
   
A dollár három egymást követő napi esés után erősödött pénteken. A dollárnak a pénteki erősödéssel együtt is hét éve a mostani lesz a legrosszabb negyedéve.
   
A főbb devizák kosarával szemben a dollár-index pénteken 0,14 százalékkal emelkedett, az euró-index 0,22 százalékkal csökkent. Az eurót 0,24 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1414 dolláron.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák