Hírek > Csúcsot döntött a BÉT júniusban >

Csúcsot döntött a BÉT júniusban

2017.07.03 18:00
Ismét történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe júniusban és új kibocsátóval, a Waberer's-szel gyarapodott a budapesti börze - emelte ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) havi összefoglalójában hétfőn.
Csúcsot döntött a BÉT júniusban

A tájékoztató szerint júniusban 237,6 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a részvénypiacon, ami némileg elmarad a májusi értéktől (255,7 milliárd forint), viszont jelentősen meghaladja a tavalyi év hasonló időszakában mért értéket (204,7 milliárd forint).
   
A napi átlagforgalom a júniusi 30 kereskedési napon 11,3 milliárd forint volt, ami közel azonos az előző havival (11,6 milliárd), de meghaladja a tavalyi azonos időszak értékét (9,3 milliárd).
    

A BUX június 20-án a 36 ezer pontos határt ideiglenesen átlépve 35 990 ponton zárt. A tőzsdeindex azóta is tartósan 35 ezer pont felett tudott maradni, a hónapot végül 35 205 ponton zárta.
    

A részvénypiac duplikált forgalma 475 milliárd forint volt. A szolgáltatók rangsorát vezető Concorde Értékpapír Zrt. 130,8 milliárd forintos forgalmat ért el, a második Wood & Company Financial Services a.s 125,4 milliárdot, a harmadik Erste Befektetési Zrt. 58,3 milliárd forintot.
    

A vezető részvények közül az OTP részvényei kiemelkedtek a mezőnyből, miután a bankpapír árfolyama 5,8 százalékot emelkedett júniusban, melyet a Magyar Telekom követett 3,3 százalékkal. A Richter ugyan történelmi csúcsot döntött 7296 forintos árfolyamon, azonban némi korrekciót követően 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a júniust, míg a Mol 4,9 százalékos eséssel zárta a hónapot.
   
A kisebb részvények között a Prémium kategóriában a Graphisoft Park SE volt a hónap nyertese 8,7 százalékos emelkedéssel, melyet a Rába (7,1 százalék) és a CIG Pannónia (4,3 százalék) követett - összegezte a BÉT.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák