Hírek > Csökkenésre számítanak a szakértők Budapesti Értéktőzsdén >

Csökkenésre számítanak a szakértők Budapesti Értéktőzsdén

2017.07.04 08:30
Csökkenésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Csökkenésre számítanak a szakértők Budapesti Értéktőzsdén

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint folytatódhat a magyar piacon a negatív korrekció, bár alacsonyabb forgalom várható a kelet-európai piacokon az amerikai tőzsdei kereskedési szünnap miatt. A következő két napon a cseh piac is zárva tart majd, kettős állami ünnep miatt - jelezte.
   
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén kisebb csökkenésre számít. Várakozása szerint alacsony lesz a forgalom, mert az amerikai tőzsdék kedden nemzeti ünnep miatt zárva tartanak. Napok óta inkább az eladók dominálnak, ez folytatódik, profitrealizálás van napirenden - mondta az elemző, hozzátéve, hogy számos fejlődő piac esik kedden reggel, ennek is lehet hatása a magyar részvénypiacra.
   
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 424,54 pontos, 1,21 százalékos csökkenéssel, 34 780,88 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 480 forinttal, 2,26 százalékkal 20 745 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,55 százalékkal 9000 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,64 százalékkal 469 forintra gyengült, forgalma 214,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 106 forinttal, 1,50 százalékkal 6961 forintra csökkent, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák