Hírek > Fogyasztóbarát lakáshitelek a takarékszövetkezeteknél >

Fogyasztóbarát lakáshitelek a takarékszövetkezeteknél

2017.07.05 19:00
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 takarékszövetkezet pályázatát fogadta el a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására - közölte a jegybank az MTI-vel szerdán.
Fogyasztóbarát lakáshitelek a takarékszövetkezeteknél

Az MNB közleménye szerint a minősített termékek forgalmazása ezt követően a takarékok döntésétől függően akár azonnal megkezdődhet.
   
A közlemény emlékeztet, hogy az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshitel-termék elterjesztését tűzte ki célul. A minősítés elnyerésére 2017. június 1-jétől pályázhatnak a hitelintézetek.
    

A bankok közül eddig az FHB Kereskedelmi Bank terméke nyerte el a minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet, a pályázók közül elsőként. Az FHB korábban azt közölte, hogy a fogyasztóbarát hitelek július elejétől már igényelhetőek a bank fiókjaiban. Az FHB Kereskedelmi Bank a Takarék csoport kereskedelmi bankja.
   
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa május közepén határozta meg a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek főbb jellemzőit, amely szerint e hitelek kamatfelára nem haladhatja meg a 350 bázispontot, továbbá a folyósításig felmerülő díjak és költségek is maximáltak. A folyósítási díj legfeljebb a hitelösszeg 0,75 százaléka, de maximum 150 ezer forint lehet. Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1 százalékát, a lakástakarék-pénztári betétből pedig az előtörlesztés a szerződés szerint elérhető megtakarítás és a hozzá kapcsolódó állami támogatás mértékéig díjmentes. A hitelbírálat határideje az értékbecslés rendelkezésre állását követően 15 munkanap.     
    

A minősített fogyasztóbarát lakáshitelek termékismertetőit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák