Hírek > Ismét az EKB mozgatja az EUR/USD-t >

Ismét az EKB mozgatja az EUR/USD-t

2017.07.07 12:00
Nagyot erősödött tegnap az euró a dollárral szemben, amivel gyakorlatilag ledolgozta az eddigi hét folyamán látott gyengülését.

Az euróerősödés mögött az EKB tegnap megjelent jegyzőkönyve áll, ami ismét optimista hangot ütött meg az európai gazdasági kilátásokkal kapcsolatban. Jelenleg 1,142 környékén tartózkodik az EUR/USD kurzus, közel az egy éves csúcsához, amit még az előző hét végén ért el.Tegnap az EKB jegyzőkönyv megjelenését követően kisebb gyengülésbe kezdett a forint az euróval szemben, azonban ezt rövidesen forinterősödés váltotta fel, ami a nap hátralevő részében kitartott. A 309,5 körüli szintekről egészen 308 forint környékéig erősödött a hazai fizetőeszköz, amivel továbbra is a rövidtávú mozgóátlagok környékén oldalazik a kurzus. Ma reggel egyelőre gyengélkedik a forint, jelenleg 308,5 forinton áll az árfolyam.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák