Hírek > Egy részvénytipp az USA piacon kereskedőknek >

Egy részvénytipp az USA piacon kereskedőknek

2017.07.12 05:00
Nagy volatilitás jellemezte az amerikai félvezető iparágat az utóbbi hónapban, ugyanis a technológiai szektorra nehezedő eladói nyomás alól, ez az iparág sem jelentett kivételt. Részben ennek volt köszönhető az is, hogy a vártnál jobb gazdasági harmadik negyedéves gyorsjelentés ellenére korrekcióba kezdett a Micron Technology árfolyama. A fundamentumok a memóriachip gyártók piacán pedig továbbra is kedvezőek, amit jól mutat, hogy a vállalat a futó negyedévre újfent erős várakozásokat közölt. Emellett az iparág meghatározó szereplője, a Samsung is nemrégiben jelentette be, hogy második negyedéves üzemi eredménye új negyedéves rekordot dönthet, amit pont a félvezető szegmens jó teljesítményével indokolt. Jelenleg a technikai kép is a fordulat jeleit mutatja, így a mostani szinteken kedvező alkalom nyílik a beszállásra.
Egy részvénytipp az USA piacon kereskedőknek

Technikai kép


Továbbra is az emelkedő trendcsatornában mozog a Micron Tehcnology árfolyama, ezen belül pedig június eleje óta a 29 és 33 dollár közötti sávban zajlik egy korrekció. Jelenleg ennek a sávnak és az emelkedő trendcsatornának az alján helyezkedik el részvény, ez pedig kedvező beszállási lehetőséget kínál. Az előző hét folyamán a 29 dolláros szint alá szúrt az árfolyam, azonban ez csak átmenetinek bizonyult, és most ismét emelkedéssel próbálkozik.

Ennek először a rövidtávú mozgóátlagok találkozása 31 dollárnál, majd a sáv teteje 33 dollárnál szabhat gátat. A 29-33 dollár közötti bázisból való kitörés esetén a sáv tetejéig 36,5 dollárig emelkedhet első körben az árfolyam, ahova célárunkat is érdemes elhelyezni. Stop megbízásunkat az előző heti leszúrás és az ott látható rés alá érdemes helyezni, 28,1 dollárhoz. Ezzel 2,5: 1-es hozam/kockázat aránnyal tudjuk megnyitni a pozíciót.

 

Forrás: Bloomberg, Erste


Újabb meggyőző gyorsjelentés


A gyorsjelentési holtszezonban, június végén tette közzé a vállalat a harmadik gazdasági negyedévre vonatkozó gyorsjelentését. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,62 dollár lett, ami 7%-kal múlta felül az elemzői konszenzust. A következő negyedévre 1,73 és 1,87 dollár közötti tisztított EPS várakozást közölt a vállalat, míg az elemzői konszenzus a jelentés előtt csupán 1,57 dollár volt. A vállalat árbevételének többségét kitevő DRAM értékesítések a relatíve szűk kínálat miatt továbbra is jól alakulnak, az átlagos értékesítési árak 14%-kal tovább növekedtek év/év alapon. A gyorsjelentést követően az elemzők mind az idei, mind a 2018-as és a 2019-es eredményvárakozásaikat megemelték. A Micronra vonatkozó elemzői célárak átlaga 39,63 dollárról 43,1-re emelkedett. Jelenleg az árfolyam 30,5 dolláron tartózkodik, így ez több mint 40%-os felértékelődési potenciált jelent.


Jó hírekkel szolgált az iparág számára a Samsung is


Előző héten, pénteken hajnalban előzetes eredményvárakozásokat közölt a Samsung, ami a félvezetőgyártókról további pozitív hírekkel szolgált. A vállalat 12,11 milliárd dolláros üzemi eredményt érhet el a második negyedévben, ami új rekordot jelentene a vállalat történetében, ráadásul az sem kizárt, hogy története során először múlná felül ebben a mutatóban az ősrivális Apple-t. Elemzők szerint a vállalat mindezt annak köszönheti, hogy az üzemi eredmény várhatóan 60%-át adó félvezető szegmens továbbra is nagyon erős, és sem a DRAM, sem a NAND memóriachipek kínálata nem képes lépést tartani a megnövekedett kereslettel. A várakozások szerint ezek a viszonyok az egész 2017-es évet jellemezhetik, ugyanis a felhőalapú szolgáltatások térnyerése, az önvezető autók fejlesztése, illetve a mesterséges intelligenciánál használt technológiák mind igényelik ezeket az eszközöket.


A legfőbb kockázatot a pozíció szempontjából az jelentheti, ha ismét kollektív eladói nyomás alá kerülnek a technológia szektorok részvényei.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák