Hírek > Erősödött a forint >

Erősödött a forint

2017.07.11 20:30
Erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és idei csúcsot állított be svájci frankban és dollárban.
Erősödött a forint

Az eurót a kora reggeli 308,17 forint után este hét óra előtt pedig 307,55 forinton jegyezték.
   
A dollár jegyzése a kora reggeli 270,37 forintról 268,81 forintra csökkent estére. Napközben 268,49 forinton is jegyezték a dollárt, ami a forint legújabb idei árfolyamcsúcsa az amerikai devizával szemben. Hasonló árfolyamon legutóbb tavaly májusban jegyezték a dollárt.
   
A svájci frankot reggel 279,83 forinton, este 278,34 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon. A napközben elért 277,88 forintos jegyzés a forint idei legerősebb árfolyama a svájci devizával szemben. Hasonló szinten 2016 októberében állt legutóbb az árfolyam.
   
Az euró erősödött, a dollár és a svájci frank gyengült kedden a devizapiacon. Az eurót este hétkor 0,35 százalékkal jegyezték erősebben 1,1439 dolláron. A főbb devizák kosarával szemben kalkulált euró-index 0,36 százalékkal emelkedett, a dollár-index 0,14 százalékkal csökkent.
   
Kedden a svájci frank árfolyama egyéves mélypontra húzódott vissza az euróval szemben. Este 1,1052 svájci frankon állt az euró. Hasonló árfolyamra legutóbb tavaly júniusban volt példa.
   
A svájci frank gyengülését elemzők a svájci jegybank negatív betéti kamataival indokolták. A negatív kamat azt jelenti, hogy a betétesek valójában fizetnek a banknak azért a "szívességért", hogy megőrizze svájci frankban eltett pénzüket. Bármennyire is értékőrző befektetési eszköznek tekintik a piacon a svájci frankot, az emelkedő dollárkamatok és az EKB várhatóan szigorodó monetáris politikája mellett a negatív svájci jegybanki kamatokat pusztán pénzpiaci megfontolásból valószínűleg nem lehet már sokáig fenntartani. Igaz, a frank gyengülése viszont kedvez az exportorientált svájci cégek jövedelmezőségének.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák